11 Ocak 2009

MARDİN ÖN PLANA ÇIKMALI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1043_maxi.JPG

Mardin Valiliği görevine başlayan Vali Hasan Duruer, Gap Gazeteciler Birliği Başkan ve üyelerini kabul etti. Ziyarette temel hizmet anlayışı ve öncelikleri gazetecilere anlatan Duruer, haberlerde Mardin’in ön plana çıkması gerektiğini söyledi.

GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynelabidin Kıymaz, GAP Bölgesindeki gazetecilerin sorunlarını ve beklentilerini Vali Duruer’e anlattı. Kıymaz bölgede gazetecilerin zor şartlar altında kamuoyunu aydınlatma görevini sürdürdüğünü belirterek, yöneticilerin gazetecilere habere daha kolay ulaşmalarında destek olmalarını istedi.

Vali Hasan Duruer Diyarbakır ve Şanlıurfa’da sekiz yıl süre ile Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevini yaptığını belirterek, bölgenin temel sorunlarına vakıf olduğunu ifade etti. Mardin’de öncelikleri arasında eğitimin kalitesinin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Vali Duruer “Valilik hizmet makamıdır. Buraya saltanat yapmaya gelmedik. Hizmette önceliklerimiz var. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için, gereken ne varsa yapacağız. Mardin, Dünyada mimari yapısı bozulmamış kentlerden biri. Kültürel mirasa, kentte yaşayanlarla ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte sahip çıkmak durumundayız. Mardin’in kültürel değerleri, tarihi dokusu ve inanç yapısındaki farklılık ve renkliliği mutlaka korumalıyız. Sivil toplum Kuruluşları ile yakın çalışacağız. Mardin için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun derim” dedi

ÇORAKLIK MARDİNE YAKIŞMIYOR

Mardin’de ağaçlandırma çalışmalarını hızlandıracaklarını söyleyen Vali Duruer, suyun yeteri kadar olmayışının ağaçlandırmayı fazla etkilemeyeceğini vurguladı. Duruer “Dağların, boş alanların ağaçsız çorak durması tarihi kentin dokusuna yakışmıyor. Buralarda susuzluğa dayanıklı ağaçlar dikilmeli. Badem yetişiyorsa badem, çam yetişiyorsa çam dikilmeli.” Şeklinde konuştu

GAP SUYUNA HAZIRLIK YAPILMALI

Tarımsal alanların iyi değerlendirilmesi konusuna değinen Vali Duruer, Şanlıurfa’da görev yaptığı sürede, suyun yanlış kullanılmasından kaynaklanan çoraklıkların yaşandığına dikkat çekerek “ Yanlış sulama ve gereğinden fazla su kullanmanın çoraklık yarattığına tanık olduk. GAP kanallarının önümüzdeki yıllarda Mardin Ovasına gelecek. Şimdiden gerekli önlem ve düzenlemelerin yapılması için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

İLKELİ ELEŞTRİLERE AÇIĞIZ

Kamuoyunun aydınlatılmasında önemli görevler üstlenen basına da, kentin kalkınması ve hizmetlerin yürütülmesinde önemli görevler düştüğünü sözlerine ekleyen Vali Duruer “Hizmetteki aksamalar ve faaliyetlerimiz konusunda gelecek tenkit ve eleştirilerden rahatsızlık duymam. Ama Basın Ahlak İlke ve Prensipleri doğrultusunda yapılacak eleştirilere açığım. Basında yer alan ve bize intikal eden eksiklik ve aksaklıkları giderme gayreti içinde olacağım” dedi.

Vali Duruer’i GAP Bölgesinde 87 üyesi bulunan GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynelabidin Kıymaz, Başkan Vekili Hamit Özpolat, Başkan Yardımcısı Fevzi Şimdi, Anadolu Ajansı ve Mardin Haber Gazetesi Temsilcisi Mehmet Çelik, İhlas Haber Ajansı Mardin Temsilcisi Muzaffer Duru ile Öncü Gazetesi Sahibi Cesur Sakıcı birlikte ziyaret etti.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum