8 Ocak 2009

MARDİN’DE TELEKOM BİNASINA MAKYAJ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1038_maxi.JPG

Mardin Kent merkezinde tarihi yapıtların arasında yer alan Telekom eski binası tarihi dokuya uygun olarak restorasyonu yapılıyor. Mardin taşı olarak bilinen beyaz taştan dış cephesi kaplanan Telekom eski binası çevreye daha uyumlu hale getirildi.

Mardin’de tarihi yapılar içinde bulunan Telekom eski binasının bir katı yıkılarak, Mardin taşı ile kaplandı. Daha önce Telekom rengi olan maviye boyalı bulunan bina, gelen baskılar sonucu taş rengine boyandı, ardından Mardin taşı ile kaplandı. Kent girişinde bulunan ve mavi renklere boyalı olan Telekom eski binası, tarihi doku içinde görsel çirkinlik yarattığı için, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin tepkisini çekmişti. Telekom yetkilileri binayı taş rengine boyamadı.

Ancak kat fazlalığı olduğu için tepkiler sürmeye devam edince, binanın bir katı yıkılarak Mardin evlerinde kullanılan beyaz taş ile kaplanmasına karar verildi.

Mardin Telekom yetkilileri, görsel çirkinliği ortadan kaldırmak için binanın dış cephesini taş rengine boyadıklarını belirterek, “Ancak gelen talepler üst katın Mardin’in tarihi dokusunu kapattığı görüşleri hakimdi. Bunun üzerine binanın üst katını yıkarak Mardin tarihi dokusuna uygun kesme taş ile dış cepheyi kaplama kararı aldık. Çalışmalarımız devam ediyor. 1-2 aya kadar Telekom binası tarihi Mardin dokusu ile bütünleşecektir. Mardin’in tarihi dokusuna katkı bulunacağımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum