31 Ocak 2009

MAREV'den Vali Hasan Duruer'in Onuruna Yemek

MAREV’in ev sahipliğinde Mardin’in yeni Valisi Hasan Duruer onuruna Ankara’da bir yemek verildi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemarevyemek.jpg
MAREV Başkanı İbrahim Aysoy’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Mardin Valisi Hasan Duruer tarihi kentin geleceği için sivil toplum örgütleri ile aktif işbirliğine giderek çalışacaklarını söyledi.

Yemeğe Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Cüneyt Yüksel,22.Dönem milletvekili Nihat Eri, Cumhurbaşkanı eski Genel Sekreteri-emekli vali Kemal Nehruzoğlu, belediye başkanı Metin Pamukçu, Mardinli işadamları ve vakfın yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MAREV Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy, MAREV olarak vali Hasan Duruer’le bir araya gelip kendisi ile fikir alışverişinde bulunmak üzere bu yemeği tertiplediklerini söyledi. Aysoy, Vali Hasan Duruer’in görv yaptığı yerlerden dolayı çok iyi tanıdıklarını belirterek MAREV olarak tarihi kentte yapılacak her hizmette ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını dikkat çekti.
MAREV Başkanı İbrahim Aysoy'a düzenlediği programdan dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mardin Valisi Hasan Duruer tarihi kentin geleceği için sivil toplum örgütleri ile aktif işbirliğine giderek çalışacaklarını dikkat çekti. Konuşmasında MAREV’in yaptığı hizmetleri de anlatan Vali Duruer, tarihi zenginliği, dilleri, dinleri ırkları ve kültürleri ile Mardin'in dünyanın aynası olduğunu söyledi. 7 bin yıllık tarihi geçmişi ile bir çok medeniyeti bünyesinde barındıran Mardin'i dünyaya tanıtmak için önemli bir misyon edindiklerini belirten Vali Duruer, Mardin'in Kürdü, Arabı, Türkü, Süryanisi ile tam bir hoşgörü kenti olduğunu söyledi.Bir taraftan ezanın çan sesi ile harmanlaştığını, diğer taraftan da farklı dinlerin ve dillerin Halil İbrahim'in sofrasını paylaştığını anlatan Duruer, "Venedik ve Kudüs'ten sonra dünyanın üçüncü sit alanı içinde olan Mardin'in tarihi varlıklarını korumak için bu yıl önemli projeleri hayata geçireceğiz. Ama en önemlisi Kentsel Rehabilitasyon Projesi kapsamında tespit edilen 3 binin üzerinde beton evin ilk 500'ünü yıkmak için hareket edeceğiz. Tarihi evleri betondan arındırdığımız zaman Mardin eski ihtişamlı görünümüne kavuşacak. Bu da Mardin'in UNESCO'ya girme şansını artıracak." dedi.

Mardin'in, mevcut kültürel varlıklarının bir bir onarılarak inanç ve kültür turizmini kazandırıldığını vurgulayan Duruer, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sağladığı katkıların dışında yöre iş adamları, çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katkılarını sağlamanın çabası içindeyiz. Mardin'in dünya turizm merkezi haline gelmesi için herkesin elini taşın altına koyma vakti geldi. Turistlerin kenti günübirlik ziyaretleri ile doğan ihtiyaç dolayısıyla beslenme ve barınma alanında yatırımların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.

Vali Duruer, "Tarihi kentin tanıtılması için düzenlenen organizasyonla kentte çekilen dizi ve filmlerin turistlerin tarihi kente gelmesine vesile oluyor. Tarihi mekânları ve müzeyi ziyaret edenlerin sayısı her geçen yıl katlanarak artıyor. 2008 yılında Mardin'i 700 bine yakın yerli yabancı turist ziyaret etti. Bu da bizleri sevindiriyor. Mardin'in daha geniş kitleler tarafından ziyaret edilmesi için tanıtımlarımız devam edecek. Mardin'in, dünyanın misafir odası olarak kabul görmesi, bizleri sevindirmiştir. İş adamlarımızı kendi topraklarında yatırım yapmaya davet ediyoruz. Hedefimiz 2009 yılında yerli ve yabancı turist sayısının bir milyonu bulmasıdır." diye konuştu.

Toplantı sonunda AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Cüneyt Yüksel’de birer konuşma yaptı. Gönül Bekin Şahkulubey ise konuşmasında, Mardin’in atanan valiler konusunda çok şanslı olduğunu belirterek, Temel Koçaklar’la start alan hizmet hamlesinin Vali Mehmet Kılıçlar’la devam ettiğini ve Hasan Duruer’le de duruk noktasına olaşacağına inandığını söyledi. Kentte yapılacak hizmetler noktasında ilin milletvekillleri olarak her konuda Vali Hasan Duruer’in destekçileri olacakları sözünü de veren Şahkulubey bu konuda üzerlerine düşen her konuda seferber olmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Toplantı sonunda ise günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum