10 Ocak 2009

MGY-DER, basın mensuplarının sorunlarını gündeme getirdi

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (MGY-DER) Genel Sekreteri Ekrem Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Demokrasilerin temel unsurlarından birisi olan Basın'ın tüm çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Bayramını kutluyorum” dedi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (MGY-DER) Genel Sekreteri Ekrem Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Demokrasilerin temel unsurlarından birisi olan Basın'ın tüm çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Bayramını kutluyorum” dedi.

MGY-DER Genel Sekreteri Ekrem Arslan, açıklamasında Basınının içinde bulunduğu tüm olumsuz koşullara rağmen yöresel, bölgesel ve ulusal çapta çok önemli bir hizmeti hem de çok zor şartlar içinde yerine getirmenin üstün çabası içinde olduğuna dikkat çekti.

Gazetecilerin yasadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve sosyal haklarının iyileştirilmesini bu anlamlı günde bir kez daha hatırlatan Arslan, “Günün 24 saatini kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla her türlü zor koşullara rağmen görevini yerine getirme çabası içinde bulunan gazetecilerin, günümüzde hak ettiği konuma ulaşamaması doğal olarak hepimizi üzmektedir. Ülkemizin demokratikleşmesine büyük katkı sağlayan, toplumu her konuda bilgilendiren basın mensupları umarız ki hak ettiği konuma kavuşur. Türkiye’nin birçok yerinde yaşayan basın emekçilerinin yanında bu bölgede görev yapan basın mensubu olarak bizlerin işi gerçekten zor. Ancak biz her türlü olumsuz koşullara rağmen büyük bir özveriyle üstlendiğimiz görevi yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaktayız.”dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, birçok sıkıntılara rağmen büyük özveriyle bu kutsal mesleği yürütmeye çalışan basın emekçisi arkadaşlarımızın içinde bulundukları sorunların aşılmasında özellikle siyasetçilere büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Arslan, “Toplumun her kesimi Gazetecilere destek vermelidir. Basın, halkın sesi, halkın gözü, halkın kulağıdır. Halkın aydınlatılması, bilgilendirilmesi noktasında her konuyu gündeme getiren tüm Basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyor, çalışmalarında başarı dilerken, sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum.”diye konuştu.

“Gazetecilerin sosyal hakları düzenlensin”

Mardin merkez ve ilçelerinde 21 günlük gazete, 1 televizyon, 8 radyoda çalışan ve yan çalışanlarla birlikte yaklaşık 300 kişiyi bulan çalışan gazetecilerin ücret ve diğer sosyal haklarının düzenlenmesi gerektiğini dikkat çeken Arslan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bunun yanında 01.10.2008 tarihinden itibaren çalışan gazetecilerin mesleki yıpranmadan doğan haklarının kaldırılmasıyla birlikte, yaşanan ekonomik krizin olumsuz etkileri de gazetecilerin çalışma koşullarını daha da kötüleştirmiştir. Bu nedenle basın kurumları çalıştırmakta oldukları gazetecilerin yasadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve sosyal haklarının iyileştirilmesini bu anlamlı günde bir kez daha hatırlatırız. Mardin'de tüm basın camiasının, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanun'un kabul edilişinin 48. yıl dönümünde, kamu yararı gözeten, tarafsız haber yapan, meslek ahlak ilkelerine bağlı hareket eden, tüm basın mensuplarımızın çalışan gazeteciler gününü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dileriz."

Açıklamasının sonunda yeni kurulan MGY-DER hakkında da bilgi veren Arslan, “Nezir Güneş Başkanlığında, Rıdvan Fidan, Murat Bağış, Yusuf Metin Yardımcı, Kadir Üründü ve Lürfü Günlüoğlu'nun biraraya gelerek 2008 yılı sonunda kurduğumuz derneğimizle bu sektörde çalışan arkadaşlarımızı bir araya getirmenin mutluluğu içindeyiz. Çalışan gazetecilerin gerek ekonomik ve sosyal haklarına gerekse de mesleklerini yaparken karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek, basın çalışanlarının yaşam standartlarını yükseltmeye katkıda bulunmak derneğimizin önemli bir hedefidir. ” ifadelerini kaydetti.

Velit AOK
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum