2 Ocak 2009

Milletvekili Demir`den hem kutlama hemde müjdeli haber

Ak Parti Mardin Milletvekili Halit Demir yeni yıl nedeniyle yayınladığı mesajında müjdeli haberler verdi.

Milletvekili Demir, “Çok uzun yıllara yayılacak olan üniversitemizin yapımını üç yıl gibi kısa süre içerisinde tamamlanması yönünde alınan karar ile Mardin’imizin sınırları içerisinde bulunan gümrük kapılarının gerek yapımı hususunda gerek faaliyette olan kapıların daha işlevli bir hale getirilmesi için sarf ettiğimiz yoğun çabalarda sona gelmiş bulunmaktayız. Ümit ediyorum ki ektiğimiz ve yeşermeye başlayan bu hizmetlerin meyvelerinden 2009 yılında tüm halkımız yararlanacaktır.”dedi

Milletvekili Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Üzüntü ve sevinçlerle bir yılı daha geride bırakıp, yeni bir yıla girmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. 22 Temmuz 2007’de gerçekşelen genel seçimlerin hemen akabinde, ilimize ve dolayısıyla da hemşerilerimize hizmet anlamında koyulduğumuz yolda, geriye dönüp baktığımızda, çok önemli hizmetleri gerçekleştirdiğimizin haklı gururu içerisindeyiz. 2009 yılında daha da kalkınmış, müreffeh bir Türkiye`de yaşamak, hepimizin ortak temennisidir. Aydınlık yarınlara ulaşmak, gelişmiş bir ülkede yaşamak için, millet olarak el birliğiyle çalışmamız ve kendimize inanmamız gerekiyor. Mardin halkı olarak da 2009`u en faydalı şekilde geçireceğimize inanıyorum.

Mensubu bulunduğumuz AK Parti, bölgemiz ve ilimiz adına çok önemli hizmetleri hayata geçirmeyi sürdürüyor. İlimize de büyük bir kazanç getireceğine inandığımız GAP'ın bitirilmesi hususunda, çok önemli kararların altına imzalar atılmıştır.

GAP'a ayırılan büyük kaynaklarla söz konusu projenin 2012 yılında bitirilecek olması bölgemiz ve Mardinimiz adına sosyal ve ekonomik anlamda çok önemli kazanımlara vesile olacağı, hepimizin malumudur. Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ilimize yapacağı katkılar olduğu gibi…

Şahsım adına özellikle de belirtmek isterim ki, İstanbul’da Marev Vakfı’nın gerçekleştirdiği toplantıda bizzat kendi fikrimi toplantıda bulunan hemşehrilerimle paylaştığım gibi; Mardin Artuklu Üniversitesi’nin GAP kapsamına alınması hususunda dillendirdiğim fikrimin takipçisi oldum ve konuyu hükümetimizin ilgili birimleriyle müzakere ettikten sonra, olumlu bakış ve desteklerle Mardin Artuklu Üniversitesi’nin yapımını GAP kapsamına aldırdık. Çok uzun yıllara yayılacak olan üniversitemizin yapımını üç yıl gibi kısa süre içerisinde tamamlanması yönünde alınan kararda şahsım adına ortaya koyduğum fikir, eğitimde geri kalmışlığı konuşulan kentimizin gelişimi ve makus talihini geride bırakması açısından, tüm Mardinli hemşerilerim ve toplumumuz adına ileride semeresi görülecek en karlı hizmetlerden biri, belki de en önemlisi olarak nitelendiriyorum.

Bireylere değil, toplumun geneline hitap etme şuuruyla koyulduğum hizmet yolunda; Mardinimizin sınırları içerisinde bulunan gümrük kapılarının gerek yapımı hususunda gerek faaliyette olan kapıların daha işlevli bir hale getirilmesi için sarf ettiğimiz yoğun çabalarda sona gelmiş bulunmaktayız. Ümit ediyorum ki ektiğimiz ve yeşermeye başlayan bu hizmetlerin meyvelerinden 2009 yılında tüm halkımız yararlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Mardinli hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin yeni yılını kutluyorum. 2009 yılının herkese ve özellikle de Mardinlilere sağlık, mutluluk ve esinlikler getirmesini temenni eder saygılar sunuyorum.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum