22 Ocak 2009

Ne kadar meyve yemeliyiz?

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/65300.jpg
"Eğer bir kase muhallebi yemek yerine bir kilo elma yiyorsanız kilo alırsınız" açıklamasında bulunan Taylan Kümeli meyve ile ilgili çarpıcı veriler sundu.

Tuba Olgaç'ın haberi

Ünlü Beslenme ve Diyet Uzman Taylan Kümeli Uzman Tv'de, meyve ile ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı.

Meyve sınırsızca yenilmemeli

"Meyve, şekerin şekil değiştirmiş, içine vitamin ve mineral konmuş halidir. Çay şekerini alıp içine içine vitamin kattığınızda kavunu, karpuzu, kiviyi elde edersiniz. Burdaki en önemli faktör meyvenin ne kadar yenileceğinin bilinmesidir.Meyvenin içindeki şeker iki moleküllü tek molekülün birlemiş halidir" diyerek aslında oldukça masum bulduğumuz meyvenin sınırsızca yenmemesi gerektiğini belirtti.

Şeker hastaları süt ya da yoğurla tüketmeli

Meyvenin belli oranlarda günde 4 porsiyonu geçmeyecek şekilde ve yemekten en az iki saat sonra yenilmesi gerektiğini belirten Kümeli, " Diyabet gibi bir rahatsızlığınız varsa meyvenizi süt ya da yoğurtla tüketmelisiniz" dedi.

Şeker oranı düştükçe meyvenin masumiyeti artar

Meyvenin zararsız görülüp aşırı yenmesinin kilo alsıracağını açıklayan Kümeli, " Diyetlerimizde eriği, vişneyi, sınırsız veriyoruz. Çünkü şeker oranı düştükçe meyvenin masumiyeti artıyor, yükseldikçe azalıyor. Muz, kavun, incir, üzüm ve dut bizim uzak durduğumuz meyvelerdir. Çünkü glisemik endeksi çok yüksektir" dedi. Kümeli, "Meyvelerin içindeki şeker oranına dikkat etmek çok önemlidir. Meyve tüketirken ne kadar yememiz gerektiğini ve vücudumuzun meyveye ne kadar ihtiyacı olduğunu göz önünde bulundurarak tüketmeliyiz" şeklinde konuştu.

Zayıflamak için öğün atlamak kilo almak demektir

Beynimizdeki tatlı algısının geğişik olduğunu ifade eden Kümeli şunları kaydetti:

" Eğer bir kase muhallebi yemek yerine bir kilo elma yiyorsanız bu çok sakıncalı bir durumdur. Zayıflamak için öğün atlamak demek, kilo almaya çalışmak demektir. Çünkü her atladığınız öğün metabolizmanızın yavaşlamasına, ilk aldığınız yiyeceğin vücudunuzda yağ olarak depolanmasına ve aşırı yemeye neden olacaktır. Bunun yerine az ve sık belli öğünlerde, abur cubur olmadan, anormal yeme eğrileri çizmeden yemek daha doğrudur."

www.haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum