21 Ocak 2009

Nusaybin Devlet Hastanesine Astroskopi Cihazı

Nusaybin ilçesinde devlet hastanesine alınan laparaskopi ve radyofrekans cihazlarından sonra ortopedi servisine alınan astroskopi cihazı, eklem hastalarının umudu oldu.
http://www.kizilay-bayrampasa.org.tr/kullaniciDosyalari/dahiliye.jpg
Nusaybin ilçesinde devlet hastanesine alınan laparaskopi ve radyofrekans cihazlarından sonra ortopedi servisine alınan astroskopi cihazı, eklem hastalarının umudu oldu. Eklemi ilgilendiren hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan minimal bir cerrahi yöntemi olan astroskopi ile ilk tedaviyi yapan hastane, bölge hastaneleri arsında teknoloji bakımından seçkin hastaneler arasına girdi.

Hastane Baştabibi Op. Dr. Süleyman Gökdemir, teknoloji cihazları ve tedavi yöntemleri konusunda Güneydoğu bölgesinde sayılı hastaneler arasında yer aldıklarını söyledi.

Astroskopi cihazı hakkında bilgi veren Op. Dr. Kubilay Beng ise astroskopi ile, açık cerrahi sırasında ulaşılamayan bölgelerin görüntülenebildiğini belirterek, "Artroskopi aslında optik bir sistemdir. Skop denilen optik sistemin ucuna takılan bir kamera ile monitörden bütün eklem içi görülür. Eklem içerisindeki görüntüler 6-10 kez büyütüldüğü için eklemin içindeki bütün yapıların çok detaylı bir muayenesi mümkündür. Görüntüler videoya kaydedilebilir, fotoğraf alınabilir. Bu çerçevede açık cerrahi tedavi yöntemlerinde gereken büyük kesiler yapılmadan, minimal ve çok küçük kesilerden eklemlerin içerisi gözlenir." dedi.

Op. Dr. Mehmet Burak Yalçın da, diz ve omuz gibi büyük eklemlerde 4 mm., küçük eklemlerde ise 1.9-2.7 mm çapındaki deliklerden girilerek, eklem kıkırdağı, menisküler, bağlar, eklemi döşeyen zarın hastalıkları, eklemi ilgilendiren kırık ve çıkıkların tedavi edilebildiğini ifade etti.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum