1 Ocak 2009

'Çok kaliteli yahu' - KADİR ÜRÜNDÜ


Değerli bir ağabeyimden duydum, zeytinin tarihini. Duyduklarım çok ilginç olmasına rağmen şaşırtmamıştı beni. Dünya üzerinde ilk olarak görülen iki bitkiden bir tanesi incir, bir diğeri ise zeytin idi. Ve zeytinin ilk görüldüğü yer de Mardin coğrafyası imiş.

Nuh’un gemisine ağzındaki zeytin dalıyla gelen güvercin, tufanın bittiğinin habercisi olmuştu. Ve o günden bu yana zeytin, barışın ve kardeşliğin simgesi olarak kazındı insanoğlunun hafızasına ve tabi ki güvercinle beraber… Farklı organların uyum içinde görev yaptığı tek vücut misali, dillerin ve dillerin kardeşliğini barındıran Mardin’imizin bu yeni duyduğum özelliği elbette ki şaşırtmamıştı beni. Barış ve kardeşliği simgeleyen zeytinin tohum tuttuğu, ünü dünyaca bilinen güzelim güvercinlerin kanat çırptığı bu toprakların bir evladı olarak bir kez daha gurur duymuştum kendimle.

Zira;

Taş kalplilerin değil, taşların kalp bulduğu,

Zeytin yeşili gümüşün ilmik ilmik işlendiği,

Ezanlara çanların eşlik ettiği,

O zeytin dalının taşıyıcısı olan güzelim güvercinlerin kanat çırparak alkış tuttuğu başka bir Mardin daha yok bu dünyada…

Övünç kaynağımız olan bu güzellikleri bizlere sunan Mardin’imiz için bizler de boş durmuyoruz tabi ki… Mardin’imizin Coğrafik, Kültürel ve Tarihi yapısını dünyaya tanıtma adına yayın hayatına koyduğumuz Mardin Life Dergimizin çok şükür ki 6. sayısına ulaştık. Mardin’imizin her alandaki kalitesine yakışır bir kaliteyle yayın hayatına koymayı başardığımız dergimizin 6. sayısı için belirlediğimiz röportaj konuğumuz ise, sesimizi dünyaya duyuracak köprünün en tepesindeki makamı temsil eden Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay oldu.

Hummalı bir çalışmanın ardından kopardığımız randevu için Ankara’daydık. Mardin’imizin tanıtımı adına verdiğimiz mücadelenin heyecanını tıpkı bizim gibi yüreğinde yaşayan çok değerli iki milletvekilimiz vardı. Ankara’da bulunduğumuz süre içerisinde bizleri bir an bile yalnız bırakmayan, üstelikte tıklım tıklım dolu olan makam odalarını ve o odalarda bulunan misafirlerini bekleterek bizlere refakat eden ve heyecanımızı paylaşan bu çok değerli milletvekillerimiz Mehmet Halit Demir ve Gönül Bekin Şahkulubey’den başkaları değildi. Mardin’in tanıtımı babında üstlendikleri sorumluluğun hissiyatının farkında olarak, beraberlerindeki danışmanları Zeynep Baban ve İsa Kaymak’ın yoğun çaba ve gayretleriyle Milletvekillerimiz Mehmet Halit Demir ve Gönül Bekin Şahkulubey'in himayesinde yolunu tutmuştuk Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’ın…

Demir ve Şahkullubey’in refakatleriyle ziyaret ettiğimiz bakanımız, bizleri makam odasında ağırladı. Dergimizin 6. sayısında yer alacak olan röportajımız bir yana dursun, hediye ettiğimiz dergilerimizin sayı serisini iyice inceleyen bakanımızın ağzından dökülen kelimelerin içinde yer alan övgü imalarıyla büyük gurur duyduk.

“Çok kaliteli yahu, bunun kalitesini azaltın biraz!”

Özetle öyle diyordu bakanımız…

Mardin’imizin her alandaki kalitesine yakışır bir kaliteyi bulduğumuz, Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’ın ağzından dökülen cümlelerle tescillenmişti aslında. Ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu anlamıştık bir kez daha…

Değerli okurlarımız;

Güvercini, zeytini, taşı, gümüşü, ezanı, çanı ve dünya üzerindeki coğrafyaların çok çok azına nasip olan derin tarihiyle donanmış olan Mardin’imiz için yapılabilecek daha çok şeylerin olduğuna inanıyorum. Her Mardinli sahip olduğu meslek ve yetenekleri ölçüsünde bir kültür elçisidir diye düşünüyorum.

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretin ardından, Mardin’imizin lehine doğacak yeni açılımların hayata geçmesini ümit ediyorum. Güvercini ve zeytiniyle Mardin’imizde mayalanmış olan barış ve kardeşliğin tüm dünyada tesis edilebilmesi ümidiyle hepinizin yeni yılını kutluyorum.

Mardinlife.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum