29 Ocak 2009

Süleyman Bölünmez, Saadet Partisi'nden belediye başkan adaylığına hazırlanıyor

Mardin’e ve Mardinspor’a yaptığı hizmetlerden dolayı 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran Süleyman Bölünmez, Saadet Partisi tarafından belediye başkan adayı olmaya hazırlanıyor.

Mardin'de yerel seçimlerin nabzını bire bir takip eden İletişim Gazetesi AK Parti'nin belediye başkanı adayını günler öncesinden okuyucusunun bilgisine sunarken şimdi de Saadet Partisi'nin adayını ilk defa siz değerli okuyucuları için açıklıyor.

Yerel seçimler öncesi herkesin favori olarak gösterdiği AK Parti ve DTP’den sonra Saadet Partisi de sürpriz bir aday göstererek adeta “Ben de varım” dedi.

Mardin’e ve Mardinspor’a yaptığı hizmetlerden dolayı 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran Süleyman Bölünmez, Saadet Partisi tarafından belediye başkan adayı olmaya hazırlanıyor. AK Parti’nin belediye başkan adaylığına Beşir Ayanoğlu’nu gösterdikten sonra bütün gözlerin çevrildiği DTP’de ise Nurullah Budak, Enver Ete ve Cemal Veske arasında birini aday gösterecek. Bu süreçte Mardin’de bütün kamuoyu DTP adaylarının açıklanmasını beklerken Süleyman Bölünmez’in Saadet Partisinden belediye başkanlığına aday olmaya hazırlandığı bilgisi gündeme bomba etkisi yaptı.

Süleyman Bölünmez’in adaylığı konusu hakkında görüşüne başvurduğumuz Saadet Partisi yetkilileri Bölünmez’in Mardin’de sevilen ve sayılan bir isim olduğunu hatırlatarak, “Seçim sürecinde bizlere birçok arkadaşımız aday olmak için başvurdu. Bu kapsamda Mardin’de itibar gören çalışmaları ve hizmetleri ile ön plana çıkan siyasette aktif olan Süleyman Bölünmez’i aday olarak gösterme kararı aldık.”ifadesini kullandılar.

Süleyman Bölünmez’in Saadet Partisi’nden aday olması ile birlikte Mardin’de yerel seçimlerin renkli bir atmosferde geçeceği izlenimini verirken Saadet Partisi’nin Demokrat Parti, Anavatan Partisi ile ittifak kurma çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi.

2003 Genel Seçimlerinde Mardin’den bağımsız olarak milletvekilliğine seçilen Bölünmez, daha sonra siyasetin içinde aktif olarak çalışmalarını sürdürerek 2004 yerel seçimlerinde de büyük bir rol oynamıştı.

Bu arada bir süre önce gözaltına alınarak cezaevinde tutulan Bölünmez’in, durumu ile ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz hukukçular ise Bölünmez’in aday gösterilmesi halinde önünde hiçbir engelin bulunmadığını ifade ettiler.

Nezir Güneş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum