1 Ocak 2009

TRT 6 Şeş’ten yeni yıla Kürtçe merhaba

http://surgucum.googlepages.com/TRT6EKRTEKANALILOGO.JPG

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin öncülüğünde başlatılan ve büyük yankı uyandıran projede artık sona gelindi. Günlerdir test yayınları yapılan TRT 6 bugünden itibaren canlı yayına başlıyor.

TRT’nin emektar Arı Stüdyosu’nda düzenlenecek törende Genel Müdür İbrahim Şahin de bir konuşma yapacak.
DTP AÇILIŞA KATILMIYOR

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, açılışa partiden ve Meclis grubundan katılım olmayacağını belirterek, “Milletvekillerimiz seçim bölgesinde. Kürtçe kanal konusunda bütün danışmanlar hatta açılışa davet edilecek sanatçılar bile DTP karşıtlarından oluşturuldu” dedi. Kanalın, devlet değil AKP projesini olduğunu belirten Demirtaş şöyle konuştu: “Bu konu AKP’nin seçim yatırımına dönüştürülmeye, bir lütfu gibi sunulmaya çalışılıyor. Örneğin ‘Bu kanalın açılmasında, Kürtlerin ve DTP’nin mücadelesi önemli bir faktördür’ diyene rastlamadık. Bu kanalın misyonuna DTP’nin angaje edilmesini kabul etmiyoruz. Bu Kürtçe yayına karşı olmamızdan değil. Bu kanal bizim eserimiz. Hiç kimsenin bunu siyasi yatırım olarak sunmasını doğru bulmuyoruz.”
ROJ YAYINLIYORDU

Demirtaş, Kürtçe kanalda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kürtçe mesaj vermesini ise “Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın söyledikleri yıllardır Roj TV’de Kürtçe yayınlanıyor. Dolayısıyla Kürtçe kanalda Kürtçe mesaj vermeleri çok da bir şey ifade etmiyor” şeklinde değerlendirdi.

Kürtçe kanalın mimarı olan AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, önceki gün AKŞAM’a projenin ayrıntılarını anlatmıştı. Kurt, Almanya’da görüştüğü Şivan Perver’e ilişkin iddialar hakkında: “Hem Şivan Perver hem de Civan Haco ile Kürtçe kanalda canlı yayın yapmaları için görüştük. Her ikisi de daha önceden planlanmış programları nedeniyle açılışa yetişemeyeceklerini belirttiler. Şivan Perver, bir şov programı da hazırlayacak, bu yönde görüşmeler sürüyor” demişti
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum