14 Ocak 2009

Turizmciler Mardin'i sanal ortamdan takip ediyor

Kudüs ve Venedik'ten sonra dünyanın üçüncü sit alanı olan Mardin sanal ortama taşındı.

Türkiye'de 81 il arasında ilk defa Mardin internet üzerinden sanal tur gezisi kapsamına taşındı.

www.mardin.gov.tr sitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü web sitelerinde yer alan sanal gezide Mardin'in önemli tarihi ve turistik yerlerini gösteren video ve fotoğraf görüntüsü yer alıyor.

Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, Mardin hakkında bilgi edinmek isteyenler için 7 bin yıllık tarihi kenti internet üzerinden sanal ortama taşıdıklarını söyledi.

Beliktay, "Ortalama her yıl 700 ile 800 bin arasında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Mardin'in tarihi ve kültürel varlıklarını dünyanın dört bir yanında sanal ortamda izlenmesi için böyle bir proje başlattık. 81 il arasında ilk defa Mardin internet üzerinden sanal ortama taşınarak tarih severlerin beğenisine sunduk. Web sitesi çok büyük ilgi gördü. Dünyanın birçok ülkesinden bizi arayanlar Mardin'i ziyaret etmek için bize başvuruyorlar. İnternet üzerinden Mardin'de sanal ortamda gezi yapan insanlar Mardin'e gelmek için şimdiden rezervasyonlar yapmaya başladı." dedi

Türkiye'de ve dünyada faaliyet gösteren yaklaşık 500 turizm acentesine Mardin'i tanıtan çeşitli broşür ve tanıtım CD'leri ile kitapçıklar gönderdiklerini belirten Mardin Turizm ve Kültür Müdürü Davut Beliktay, "Turizm acenteleri bizden Mardin hakkında çeşitli bilgiler ve tanıtıcı broşürler istedi. Biz de onlara gönderdik. Web sitelerimize girip Mardin'e gezi yapmalarını önerdik. Onlarda Mardin'i çok beğendiler. Turizm sezonunda turlarını Mardin'e yönlendirmek için girişimlerde bulundular. 2009 yılı Mardin için turizm patlaması yaşanacak. Bu yıl 1 milyonun üzerinde yerli yabancı turist bekliyoruz. Çünkü gidişat ve rezervasyonlar bunu gösteriyor. Mardin'i dünyaya tanıtmak için her türlü teknolojiden faydalanmaya çalışıyoruz. Sanal ortamdaki Mardin'i gezmek isteyenler bazen sitemizi kilitliyor. Mardin'i görmek isteyenler tarafından yoğun bir talep vardır. Mardin artık dünyanın turizim merkezi haline geldi." şeklinde konuştu.

Sanal tur için...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum