10 Ocak 2009

Vali Duruer’den Başarılı Öğrenciye Hediye.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/valihediye.gif

Mezopotamya’nın en önemli antik yerleşimlerinden olan Dara Köyü İlköğretim Okulunda okuyan Şükrü Tekin’e Vali Duruer bir Bilgisayar hediye etti.

Yaptığı başarılı bilimsel çalışmaları nedeniyle, Dara İlköğretim Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Şükrü Tekin’i, Vali Hasan DURUER makamında kabul ederek bir Dizüstü Bilgisayar hediye etti

Dara İlköğretim Okulu öğrencisi Şükrü Tekin yaptığı başarılı bilimsel projelerindeki “Depremi Önceden Belirleme Projesi”ni Vali DURUER’e anlattı.

Depremlerin önceden bilinmesi konusunda, bilimsel çalışmasını anlatan Öğrenci Şükrü Tekin; “Bilindiği gibi, deprem olmadan 3 gün önce yeryüzüne Elektromanyetik akımlar gelmektedir. Bu elektromanyetik dalgaların elektrik akımına çevrilebileceğini okulumuzda İnternetten öğrendim. Bunun için depremin 3 gün önce oluşturduğu Elektromanyetik dalgalarını elektrik akıma dönüştürüp merkeze göndererek deprem olunacağını önceden tahmin edip, çok ağır hasar, yüzlerce insanın ölümüne ve milyarlarca maddi kayba yol açacak depremlerin önüne geçilmiş olunacak” dedi.

Vali Duruer, gelecekte Vali olmak istediğini belirten öğrenci Şükrü Tekin’e bu başarılı çalışmalarından dolayı bilgisayarını verirken hayırlı olsun diyerek, bundan sonraki çalışmalarında ve okulunda, daha da başarılı olmasını dilediğini belirtti.

İnternetten faydalı bilgileri öğrenip bunlarla ilgili başarılı çalışmalar yapan 7. Sınıf Öğrencisi Şükrü Tekin’e hediyesi verilirken, Vali Yardımcısı A. Ferhat Özen, Milli Eğitim Müdür Vekili Turan Ateş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cüneyt Özbek ve başarılı Öğrencinin velisi hazır bulundular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum