14 Ocak 2009

Valimizi Bekleyen Sorunlar

http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/ekrembuyuk.jpg
Farklı inançların kardeşçe hep bir arada yaşadığı 7 bin yıllık tarihi kentimize hoş geldiniz. Yeni görevinizde başarılar diler ve şimdiden Allah yar ve yardımcınız olsun. Şanlıurfa'da 5 yıl gibi uzun bir zaman diliminde sizinle görev yaptım. Sizinle göreviniz süresince bir basın mensubu olarak görev yaptığım için kendimi çok şanslı görüyorum.

Sözü daha fazla uzatmadan tarihi kentimizin sizinle çözüme kavuşacağına inandığım sorunları ana başlıkları ile vurgulamak istiyorum.

1-Turizm kentiyiz ama, turizm tanıtma levhalarımız yok?

2-Kentsel dönüşüm projemiz sizinle hayat bulup çözüme kavuşacak.

3-Tarihi kentimizin içme suyu ishale hattının yenilenmesini bekliyoruz.

4-Çöp ve atık su arıtma tesisi için yer tespiti yapıldı, tesisin bitimi sizinle hayat bulacak.

5-Kentimizin tören alanı yok, hükümet konağının karşısında ki Karayollarına ait arsa tahsisi yapıldı. TOKİ ile bu konuda yapımı için anlaşma aşamasına gelindi. Bunun çabuklaştırılması sizlerin himayesi ile hızlanıp tamamlanacaktır. Halen resmi törenlerimizi ulu orta caddelerde yapıyoruz?

6-Onarılan birçok tarihi, mimari ve kültürel varlığımız, onarım sonrası gerekli hizmet açılımı yapamıyor. Bunların inanç ve kültür turizmine daha iyi bir biçimde hizmet etmesi için işlevliklerinin kazandırılması ve atıl kalmamasını umut ediyoruz.

7-Devlet Hastanemiz 150 yatak kapasiteye sahiptir. İhtiyaca çok güç ve yetersiz yer sebebi ile cevap veremiyor. Hızla kapasite aratırımı gerekiyor. Yer tahsisi yapılmıştır.

8-Eski Devlet Hastanesi binamızın büyük bir bölümü hala atıl durumdadır. Semt polikliniği olarak hayata geçirilmesi için desteğinizi bekliyor. Bir bölümü Kanser Araştırma Merkezi ve Diş Tedavi Bölümü olarak hizmet veriyor. Atıl durumda olan bölüm ise boya ve badanasız çok çirkin bir görüntü sergiliyor.

9-Hükümet eski Konağımızın atıl durması bizleri hala çok ama çok üzüyor. Bu binanın özellikle beslenme ve barınma alanına ihtiyaç duyulan hizmete kavuşturulması için ilginizi bekliyor.

10-Tarihi kentimiz bir tek ana caddeden ibarettir ve park sorunumuz var. Bunun için acil olarak kapalı veya açık oto park yeri gerekiyor. Kentimize her yıl gelen binlerce yerli ve yabancı turistlerin, araç park sorununu aşmamız gerekiyor.

11-Kentimizin büyük bir eksikliği de Otogar hizmet merkezinin olmamasıdır. Halen birçok ve dağınık vaziyette hizmet vermeye çalışan otobüs ve minibüs yazıhanesinden bu hizmet verilmeye çalışılıyor.

12-Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kampus alanı inşaatı ihale aşamasına getirilmesi ve bundan sonraki sürecin hızlandırılması gerekiyor. Halen Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağlı ama Diyarbakır Dicle Üniversitesi bünyesinde olan Mimarlık ve Mühendislik, Devlet Güzel Sanatlar Fakültelerimizin nakli yapılmadı. Bu iki fakültemiz ile üniversite bünyesinde yeni kurulan 5 fakülteye geçici de olsa bina tahsisinin yapılması gerekiyor.

13-Tarihi mekanlarımızın onarılan kesimlerine özel güvenlik hizmetinin sağlanması ve gelecek yerli ve yabancı turistlere turizm rehberleri eşliğinde hizmet vermesini umut ediyoruz.

14-İnanç ve kültür turizmi ile hamle başlatan 7 bin yıllık tarihi kentimiz Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 2001 yılında UNESCO'ya Dünya kültür mirasına aday şehir gösterildi. UNESCO sürecinde yapılacak restorasyonlar ardından atıl kalmaması ve turizme hizmeti için gerekli açılımın yapılmasını sizlerden bekliyoruz.

15-Resmi kurumların sizlerle olacak ve hayat bulacak uyum ve şeffaf koordinasyonu için kapınızın vatandaşa sürekli açık tutulmasını istiyoruz. Bunu zaten ilk gelişinizdeki toplantıda da dile getirdiniz, Devamını görev sürecinizde bekliyoruz.

16-TCDDY Garımız var. Trenimiz de var ancak, yolcuları Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Akçakale ve Gaziantep üzerinden yurdun dört bir tarafına götürecek yolcu vagonlarımız bize gelmiyor. Nusaybin ilçemize gelen Ama Mardin'e uğramayan trenin Mardin'e de gelerek özellikle tarım işçilerini taşıma bağlamında hizmet vermesine olanak sağlanmasını umut ediyoruz.

17-Irak'a alternatif sınır kapısı olarak Nusaybin ilçemizde mayından arındırdığımız yeni kara hudut kapısı için, ihale sürecinin biran önce hayata geçirilip TOBB tarafından sağlanacak mali kaynakla bitirilmesini sizlerden umut ediyor ve bekliyoruz.

18-Mardin Havaalanının prefabrik olan terminal binasının büyütülmesi ve apron sorununun giderilmesi gerekiyor.

19-Mardin-Diyarbakır, Mardin-Şanlıurfa, Mardin-Midyat ilçesi ve Mardin Nusaybin ilçelerine biri birine bağlayan yolların bölünmüş yol olarak bitirilmesi için hizmetin takipçisi olmanızı umut ediyoruz.

20-Suriye-Irak'a komşu ülkelerle sınır ticaretinin daha da canlandırılmasını ve bu yönde yapılacak açılımlarının başta işsizlik olmak üzere, bölgesel kalkınmanın sanayi, tarım, hayvancılık ürünlerinin mal ve hizmet ihracatının yapılmasına olanak sağlayacak gerekli altyapının oluşmasını sizlerden bekliyoruz.

21-Tarihi Mardin kalemizin özellikle onarımı ve bir bölümünün de olsa inanç ve kültür turizmine kazandırılmasını bekliyoruz. Kalemizden son birkaç yıldır düşen kaya parçaları heyelan tehlikesini ciddi bir biçimde gündeme getirmiştir.

22-Devletimizin caydırıcılık ve denetiminin yapılması için özellikle yerel yönetimle yapılacak çalışmalarınız, gelen ve gelecek olan yerli ve yabancı turistlere daha sağlıklı alışveriş, beslenme ve barınma imkanı sağlayacaktır.

23-Tarihi kentimizin dar olan ve sadece binek hayvanları ile toplanan çöplerinin yanı sıra, temizliğe gerekli özenin sağlanması, sokaklarımızın özellikle zeminin parke taşları ile yenilenmesi en çok gelen turistleri rahatlatacaktır.

24-Acil olarak bir mezbahaneye ve etleri sağlıklı taşıyacak kapalı bir ihtiyacımız var.

25-Çoğu ilçemizde sportif altyapı bağlamında ciddi hizmetimiz yok, 9 ilçemiz de ki mevcut spor tesisleri bakımsız veya yetersizdir. Bunlara işlerlik kazandırılmasını bekliyoruz.

Belki çok şey istedik ama bunların bir çoğunun az bir bölümü ya yapıldı, yada yapılma aşamasındadır. Bunların hizmet bağlamında sizinle hayat bulmasını hatırlatma noktasında kaleme aldık. İşiniz gerçekten zor ve çok meşakkatlidir. Allah yar ve yardımcınız olsun…
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum