10 Ocak 2009

Vekillerden Gazetecilere Kutlama

AK Parti Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir, Gönül Bekin Şahkulubey ile Cüneyt Yüksel, yayınladıkları mesajlarla “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutladılar.


Yazılı olarak yayımlanan mesajlarda milletvekilleri şu ifadeler yer verdiler:
AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir;
oplumların bilgi ve bilinçlenme haklarının kaynağı ve güvencesi olan değerli gazeteci arkadaşlarımızı her vesileyle anmanın yanı sıra, şahıslarına adanmış bu özel gün vesilesiyle de anmanın kıvancını yaşıyoruz.
Araştırma, kaynağına inme, delillendirme, bakış açıcı ve yorum...
Bu kavramların her birini ayrı vazifeler olarak düşündüğümüzde, birde bu vazifeler yerine getirilirken karşılaşılan şartlar göz önünde bulundurulduğunda,bütün bu unsurları birlikte barındıran bir başka meslek grubu daha bulmamız oldukça zordur. Mesleğin değeri de bunlarla ölçülür. Gazetecilerimizin değerinin toplumumuzun bütün üyeleri tarafından bilinmesi ve onları her zaman bu değere layık bir şekilde anmamız temennisiyle ''Çalışan Gazeteciler Günü'nün'' bütün değerli meslek mensuplarına kutlu olmasını dilerim.

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey

"Toplumsal gelişim sürecine sağladığı katkıları inkar edilemez olan ulusal ve yerel medyanın, kamuoyunun bilgilendirilmesinde ve bilinçlendirilmesinde toplumsal görevlerini üst düzeyde gerçekleştiriyor. Basın, toplumun aydınlatılmasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde çok önemli görevler ifa etmektedir. Basın çalışanları ve gazete emekçileri çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler. Tarafsız, güvenilir, basın etiği çerçevesinde objektif olarak toplumsal görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim"

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel


Saygıdeğer Emektar Basın Mensupları; Gazeteci Hemşerilerim;

Türk basını; tarih boyunca halkın gözü, kulağı ve sesi olma görevini layıkıyla yerine getirdiğini ve ilkeli ve tarafsız olan basının üstüne düşen önemli görevi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceği düşüncesiyle; sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Demokrasi ve çağdaş yaşamda en güçlü iletişim araçlarından olan gazeteciliğin ülkemizde kamuoyunun düşüncelerini, duygularını gündeme taşımakta çok büyük bir güç olduğunu vurgulamak isterim.

Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Gerek yerelde gerek ulusalda halkın doğru bilgilendirilmesi; yapılan hizmetlerin halka yansıtılması, olan biteni halkımıza aktarması konusunda önemli bir görevi üstlenmektedir

Yerel ve genel basın kuruluşlarının Mardin’imize yaptığı katkılardan dolayı da ayrıca teşekkürlerimi iletmek isterim. İlimizde çalışan tüm gazetecileri tarafsız haber anlayışlarından dolayı teşekkür ediyor, üstlerine düşen görevleri büyük zorluklara rağmen yerine getiren basınımızın, çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; başarılar diliyorum.

Kadir ÜRÜNDÜ

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum