10 Şubat 2009

25 TL'ye bilet patronu otobüse bindirdi

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/414520090105124432300.jpg
Krizde iş adamları 25 TL’ye bilet fiyatlarını görünce otobüsü tercih etmeye başladı. Otobüs ve havayolu şirketleri krizde fiyat rekabetine hız verdi. İşte kıyaslamalı fiyatlar:

Hale TÜZÜN'ün haberi

Krizde iş adamları 25 TL’ye bilet fiyatlarını görünce otobüsü tercih etmeye başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan kriz, iç hatların özel havacılık şirketlerine açılmasıyla kan kaybetti denen karayolu taşımacılığına yaradı. İstanbul-Ankara hattında bilet fiyatlarını 25 TL’ye indiren Metro Turizm’in doluluk oranları kampanyanın başladığı 10 günlük süreçte yüzde 100 artarken en büyük talep işadamlarından geldi.

Seferlerini her koltukta DVD, TV olan internet bağlantısı, oyun, kahve makinası, sınırsız ikram sunulan 500 bin euroluk otobüslerle gerçekleştirdiklerini ve bilet fiyatının 25 TL olduğuna dikkat çeken Metro Grup Koordinatörü Sinan Solok, “Kriz en az bizi vurdu. Çünkü tasarruf tedbirleri nedeniyle uçaktan da otomobilden de vazgeçenler otobüs yolculuğunu tercih etmeye başladı. İş adamlarını otobüse bindirdik. 4-4.5 saatte İstanbul-Ankara seferi tamamlanıyor” dedi.

Bagajlar erzak dolu

Türk insanının krizi akrabalarıyla birlikte olduğunda daha rahat atlattığını bu yüzden de tüm hatlarda yüzde 25-40 arasında indirim yaparak onların bu dönemde birbirlerine daha çok gidip gelmelerini sağlamayı amaçladıklarını aktaran Solok, “Sömestir tatilinin de etkisiyle tüm otobüsler doldu, hatta talebi karşılamak için ek sefer konuldu” diye konuştu.

Solok, indirim kampanyası sayesinde İstanbul-Ankara hattının yanı sıra Sivas, Kastamonu, Trabzon, Karabük ve Van seferlerinde de büyük talep aldıklarını aktardı. İç hatların özel sektör havayolu taşımacılığına açılmadan önce toplam ulaşımda karayollarının payının yüzde 95 düzeyinde olduğuna dikkat çeken Sinan Solok, “Şu anda da payı yüzde 85-90 seviyesinde. Bunun da altına düşmez. O yüzden uçak otobüsü ortadan kaldıramaz” açıklamasını yaptı.

Uzun mesafeli seferlerde uçağın kısa sürede ulaştırmasına rağmen otobüsün daha avantajlı olduğunu da aktaran Solok, şunları söyledi:

“Aslında uzun mesafede otobüs daha çok tercih ediliyor çünkü bu mesafelerde bagajlar çok dolu olur. Bunları da uçakla taşıyamazsınız ama otobüslerde sorun olmaz. Kriz sürecinde insanlar memleketlerinden daha çok kuru erzak getirmeye başladı. Bagajlar hep dolu. Bu yüzden uçak bizi etkilemedi.”

2009’DA 15 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

Metro’nun pazarda yüzde 12 payı olduğunu ve günde 900’e yakın servis yaptıklarını söyleyen Sinan Solok, “2008’de 12 milyon yolcu taşıdık, 2009 hedefimiz 15 milyon yolcu” dedi. 2009’da yatırımlarına devam edecek olan Metro, 10 tane çift katlı otobüs için 5 milyon euro, 20 tane 3 koltuklu otobüs için 8-10 milyon euro ve sefer yaptığı güzergahlardaki dinlenme tesisleri için de 50 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Otobüs ve havayolu şirketleri krizde fiyat rekabetine hız verdi

Pegasus: Pegasus, 6-28 Şubat tarihlerinde bilet alanları, Mart ve Nisan aylarında tüm yurtiçi hatlarda her şey dahil 19.99 TL’den başlayan fiyatlarla uçuruyor.

Onur (Minimum fiyatlar- TL)

İstanbul’dan Gaziantep-Diyarbakır 64
İstanbul’dan Erzurum-Malatya-Trabzon 74
İstanbul’dan Adana-Kayseri 54
İstanbul’dan Antalya 29

THY (Minimum fiyatlar)

İstanbul’dan Diyarbakır-Erzurum 69
İstanbul’dan Adana 63
İstanbul’dan Malatya 89
İstanbul’dan İzmir 49
İstanbul’dan Ankara 49
Atlasjet (Minimum fiyatlar)
İstanbul’dan Antalya 34
İstanbul’dan Adana 34

OTOBÜSLE

İstanbul-Diyarbakır 50
İstanbul-Gaziantep 60
İstanbul-Malatya 40
İstanbul-Adana 50-62
İstanbul-Ankara 25-40
İstanbul-Antalya 50-58
İstanbul-İzmir 45
İstanbul-Trabzon 70

VATAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum