27 Şubat 2009

Daşi Aşireti Ak Partiye Katıldı…

Mardin’in tanınmış “Daşi” aşireti AK Parti Mardin Belediye Başkan Adayı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nun destekleme kararı aldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeda%C5%9Fi.jpg
AK Parti Mardin Belediye Başkan Adayı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nu Daşi aşireti olarak 29 Mart yerel seçimlerde destekleme kararı aldıklarını belirten Anavatan Partisi Mardin eski il Başkanı ve aynı zamanda DAşi aşiretinin ileri gelenlerinden olan Süleyman Çelik, vefa borcu olarak bu ülkeye yapılan hizmetlere karşılık Mardin sevdası olarak, AK Parti’yi destekleme kararı aldıklarını söyledi.

AK Parti’nin Mardin ilimize katacağı çok şey olduğu inancı ile 20’den fazla soyadı farklı olan tamamı Daşi aşiret mensupları olarak AK Parti Mardin belediye Başkan adayı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nu destekleme kararı aldıklarını dikkat çekti.

Yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olan Beşir Ayanoğlu’nun sahip olduğu bilgi, birikim ve tecrübe ile her şeyin üstesinden geleceğini söyleyen Çelik, inşallah buradaki birlikteliğimiz ile sevinç ve heyecanın aynisini 29 Mart geçesi de hep birlikte yaşayacaklarını bildirdi.

Daşi aşiretinin önde gelenlerden Mahmut Can da, AK Partiye olan desteğimiz AK Parti’nin Mardin’e yaptığı hizmetlerinden dolayı olduğunu belirterek, bu partinin yaptığı bu hizmetlerden dolayı da seçimleri kazanacağına inandıklarını söyledi.

AK Parti Mardin Belediye Başkan Adayı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise, “Daşi gibi saygın ve büyük bir kesimi kapsayan bir ailenin bize destek vermesi, bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. AK Partinin Belediye Başkan adayı olarak desteklerinizi büyük bir minnet ve saygı ile karşılarken, inşallah sizleri mahcup etmeyeceğime inanıyorum. Destekleriniz bizlere büyük bir katkı sağlayacaktır. Mardin’de güçlü ve sekçin ailelerin yanımızda yer alması bize duyulan güvenden kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin son zamanlardaki siyaseti ve dürüstlüğü ile halkın gönlünde taht kurduğunu söyleyen Ayanoğlu, “Daşi aşireti Mardin’de çok saygın ve geniş bir kitleye sahiptir. Onların partimizin adayı olan Mehmet Beşir Ayanoğlu’na sağlayacağı destekle 29 Mart seçimlerinde galip geleceğimize olan inancımız bir kez daha ispatlanmıştır. Katılım ve desteklerinden dolayı Daşi aşiret mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ederim.”diye konuştu.

AK Parti Belediye başkan adayı Beşir Ayanoğlu Kimdir?

1970 yılında Mardin’de doğdu. İlk Okul, Ortaokul ve Lise eğitimini Mardin’ de yaptı. 1995 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukat-lık stajına Mardin Barosunda başladı ve 1996 yılında avukatlık stajını bitirdi.

1996 yılında T.C. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresine bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM’lar) Proje Koordinatörlük görevine başladı. Mardin il ve ilçelerinde toplam 5 ÇATOM merkezinin koordinatörlük görevini yaptı. GAP İdaresince, Cizre-ÇATOM, Siirt-ÇATOM, Siirt-Uluköy ÇATOM kuruluşlarını yapılandırmak üzere görevlendirildi.

1998–1999 yılında vatani görevini Kırklareli ilinde Asteğmen olarak ifa etti. Askerlik dönüşü Serbest avukatlık bürosu açan Ayanoğlu halen Mardin’de serbest avukatlık yapmaktadır.

2003 yılında Mardin Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine, 2005 Yılında Baro Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliğine, 2007 yılında yapılan Baro olağan genel kurulunda yeniden Baro Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan Yardımcılığına seçildi. Bu görevi halen devam etmektedir.

2002 yılında kurulan Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği’nin kurucuları arasında yer alarak, bu derneğin Başkan Yardımcılığına devam etmektedir.
Mardin Artuklu Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği kurucuları arasında yer alan Ayanoğlu bu derneğin de halen başkan yardımcılığını yürütmektedir.

1992 yılında Refah Partisi Mardin Gençlik kollarında siyasi çalışmalarına başladı. Parti kapanıncaya kadar çeşitli kademelerde fiilen çalışmalarda bulundu. Partinin kapanmasına müteakip, yeni kurulan Fazilet Partisine katıldı ve burada çalışmalarda bulunarak, bu partinin teşkilat kademelerinde çalıştı.

AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte AK Partiye katıldı. 2004 yılında AK Parti Mardin İl Yönetim Kurulu üyeliği, Siyasi Hukuk İşler başkanlığına seçildi. Bu görevi 2006 yılına kadar sürdürdü. Bu görevi sona erdikten sonra Parti eğitmenliğine seçilen Ayanoğlu bu göreve halen devam etmektedir.
Ekrem Arslan / Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum