24 Şubat 2009

Din Görevlilerine Mardin Süryanileri Hakkında Seminer verildi.

http://www.mardinmuftulugu.gov.tr/haber/resim/seminer.jpg
Müftülüğümüz tarafından Mardin Öğretmenevinde Din Görevlileri için bir Eğitim Semineri daha verildi. Yrd.Doç.Dr. İbrahim ÖZCOŞAR tarafından sunulan seminerde, Mardin Süryanilerinin dünden bugüne kadarki durumları anlatıldı.

Türkiye'de farklı kültürlerle birlikte yüzyıllardır yaşayan Süryani toplumunu araştıran Dr. İbrahim Özcoşar'ın "19. Yüzyılda Mardin Süryanileri " adlı kitabı 2008 yılında yayımlandı. Araştırdığı konu itibari ile kendi alanında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Dr. İbrahim Özcoşar'ın uzun süre üzerinde çalıştığı kitapta Süryani Kilisesi, metropolitliği ve rahipliğinden soysal yaşantısına, misyonerlik yapılanmasından Süryani kökenine kadar birçok konu yer alıyor.

Seminere Mardin Müftüsü Mehmet KIZILKAYA, Müftü Yardımcıları Mahsum TAŞÇI, Yakup YÜKSEL ve Mardin merkez ve köylerinde görev yapan bütün Din Görevlileri katıldı. Müftü Kızılkaya; "Din Görevlilerimizin her alanda yetişmesi için Her ay alanında yetişmiş ve uzman kişilerce görevlilerimize yönelik seminerler vereceğiz" dedi.
http://www.mardinmuftulugu.gov.tr/haber/buyuk/seminer.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum