19 Şubat 2009

ENVER ETE'DEN "AŞİRET ÜSTÜ HİZMET" SÖZÜ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1184_maxi.JPG

Mardin’de Demokratik Toplum Partisi’inden belediye başkan adayı olan eğitimci Enver Ete, seçilmesi durumunda hizmeti Mardin’de yaşayan herkes ile birlikte yürüteceklerini söyledi.

Kaynakların yerinde ve akılcı bir şekilde kullanılması durumunda iki yıl içinde Mardin’in belediyecilik sorunlarının gözle görülür bir şekilde çözüme kavuşturulacağını söyleyen Ete, mahalle meclislerini oluşturarak Mardin’de yaşayan herkesi karar mekanizması içine alacaklarını ifade etti.

Özgün yurttaş ve özgür belediyecilik anlayışı ile hizmete talip olduğunu vurgulayan Enver Ete “Brezilya örneğini alacağız. Her mahallede birer mahalle meclisi oluşturacağız. Belediye Meclis üyeleri her ne kadar karar mekanizması ise de, mahalle meclislerinin belirlediği hizmet eksiklik ve aksaklıkların alınacak kararlara ışık tutmasını sağlamayı hedefliyoruz. Hizmette belli bir kesimin yâda bireyin tarafı olmayacağız” dedi.

HİZMETLER DEĞERLENDİRİLECEK

Belediye başkanı seçilmesi durumunda, mahalle meclisleri ve belediyenin karar mekanizmaları ile her yılın sonunda, uygulamaya konulan hizmet projelerinin değerlendirileceğini belirten Ete “Özgür yurttaş, özgür belediyecilik anlayışı ile, her yılın sonunda uygulamaya konulan projeler, mahalle meclisleri ve belediye meclis üyeleri tarafından, uzman ekiplerle birlikte denetlenecek. Eksiklik ve aksaklıklar tespit edilerek çözüm yolları bulunacak. Herkesi hizmette eşit mesafede kucaklamaya, belediye hizmetlerinden eşit ölçüde yararlanma kapıların sonuna kadar açacağız. Kapılarımız vatandaşlarımıza eşit mesafede ve sürekli olarak açık tutulacaktır. Projeleri için gerekirse referanduma gideceğiz” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARIN ALACAKLARI ÖDENECEK

Belediye çalışanlarının 15 yıldan beri belediyeden alacaklarının bulunduğuna dikkat çeken Enver Ete, emeğinin karşılığını alamayan çalışandan verim beklemenin yanlış olduğunu söyledi. Belediye çalışanları ile iç barışı tesis edeceğini belirten Ete “Bir işçiye emeğinin karşılığını veremezsen ondan verim bekleyemezsin. Çalışan alacağını verdikten sonra ondan hizmet bekleyeceksin. Biz ilk olarak belediye çalışanları ile iç barışı sağlayacağız. Kendisinin ailesinin ve çocuğunun moral ve motivasyonu olmayan belediye çalışanı kente nasıl hizmet verebilir. Belediyenin iç ve dış kaynakları yerinde kullanıldığı zaman hiçbir çalışanın belediyeden alacağı kalmaz. DTP’li belediyelerde bunun örneklerini görmek mümkündür” Dedi.

ÇARPIK KENTLEŞME MORAL BOZUYOR..

Mardin’’in tarihi dokusu ve kültürel değerleriyle farklı ve zengin bir görüntü sergilediğin dikkat çeken Enver Ete “Tarih kenti gezen yerli ve yabancı bir turist, yeni yerleşim alanlarını gördüğü zaman daralıyor.Bu çirkin yapılaşmaların, çarpık kentleşmenin önüne mutlaka geçmemiz ve yeni tedbirler almamız gerekiyor. Bütün kesimleri bir araya getirerek sosyal yaşama katmak ve bu çirkinlikleri ortadan kaldırmayı hedefliyorum. Biz yeni yaşam alanları yaratmak istiyoruz. Mahalle ve sokaklarda yapılan kötü yapı ve binaları vatandaşlarla anlaşarak yıkımını gerçekleştireceğiz.” Diye konuştu.

HİZMETTE EŞİTLİK İLKEMİZ OLACAK

Belediyenin şimdiye kadar aşiret yapısı ve kafa kol ilişkisi ile yönetildiğini ileri süren Ete “ Akraba –arkadaş ilişkilerinden öte bu kentte yaşayanlarla birlikte yöneteceğiz. Aşiretleri inkar edemeyiz, bölgenin gerçeğidir. Aşiret yapılarıyla kuracağımız ilişki önemlidir. Herkesin hak ve hukukta eşit olduğunu oturmak gerekir. Hukuku tutturmak istiyoruz. Batıdan gelen bir memur ile Mardin deki aşiret bireyi de aynı hak ve hukuka sahip olacaktır. Feodal yapının önüne geçmek istiyoruz, aşiret bireyi ile normal bir insan arasında fark olmayacaktır.” Dedi.

Hab.Mehmet ÇELİK

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum