7 Şubat 2009

HOLLANDA HEYETİ MARDİN’DE

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1140_maxi.JPG

Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Tom Van Oorschot Mardin’e geldi. Vali Hasan Duruer ile görüşen müsteşar Oorschot, ardından Belediye Başkanı Metin Pamukçu’yu makamında ziyaret etti. Büyükelçilik müsteşarı, bölgedeki gelişmeleri yerinde görmek için geldiklerini söyledi.

Türkiye’nin genel durumun öğrenmek için bölgelerdeki siyasi ve ekonomik gelişmeleri yakından takip etmek gerektiğini belirten Oorschot, Türkiye için önemli bir dönem olan yerel seçimler öncesinde, Mardin’deki siyasi ve ekonomik durumu Belediye Başkanı Metin Pamukçu’dan öğrenmek istediğini söyledi. Diyarbakır ve Mardin’de aynı konu üzerinde durduklarını ve çeşitli kesimlerden kişi ve kuruluşlarla görüştüklerini ifade eden Oorschot “Yakında yerel seçimler var. Bu Türkiye için önemli bir durum. Türkiye’nin genel durumun bilmemiz için, bölgelerdeki siyasi ve ekonomik durumu da öğrenmemiz gerekiyor. Biz buralar sık gelemiyoruz. Dün Diyarbakır’daydık çeşitli görüşmeler yaptık. Bugünde Mardin’de Vali ile görüştüm şimdide belediye başkanı ile görüşeceğim. Bölgedeki siyasi ve ekonomik durumu öğrenirken, Mardin’deki gelişmeleri de belediye başkanından öğreneceğim” dedi.

Bir gazetecinin bölgedeki seçimler öncesi gelişmeleri ve siyasi parti çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine Oorschot “Bu Türkiye’nin iç meselesidir. Bizim bütün partilere duruş mesafemiz aydır. Herhangi bir partiye yakınlığımız söz konusu olmaz.Türkiye için hangisi yararlı olacaksa o olsun” dedi.

Türkiye’nin AB’ye üyelik durumu konusundaki bir soruya ise Müsteşar Oorschot “Hollanda Türkiye’yi AB sürecinde tam olarak destekliyor. Sürecin zorunlu kıldığı kriterler var. Hollanda bu kriterlerin yerine getirilmesinde de ikili işbirliği çerçevesinde Türkiye’ye destek vermeye hazırdır.”şeklinde konuştu. Oorschot geceyi Mardin’de geçireceğini, yarın Diyarbakır’a geri döneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu tarihi kentin sosyal ekonomik ve siyasi durumu hakkında Müsteşar Oorschot’a bilgi verdi.

Hab.Hakan Sakıcı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum