25 Şubat 2009

İki Gündür Devam Eden Sağanak Yağış Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Zaman zaman sağanak şeklinde yağan yağmurun, bölgede ekimi yapılan buğday, arpa, mercimek ve diğer hububat ürünleri için çok yararlı olduğu belirtildi.
http://www.webdersleri.com/dijital-resim/pstutorial/kanal-layer/images/munataydinlilar-yagmur.jpg
Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, uzun zamandır Mardin'de yağış olmadığı için bölgede kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, iki gündür yağan yağmur nedeniyle kuraklık tehlikesinin şu anda kalmadığını söyledi. Uzun zamandan beri böylesine doyurucu bir yağmur beklediklerini ifade eden Özkan, "Çiftçi yağmur duasına bile çıkmıştı. Çok şükür Allah yüzümüze baktı. Yağışlar toprağa bereket getirecektir. Cenab-ı Allah rahmetini gönderdi, çok şükür. Verimli ve bereketli bir sene ümit ediyoruz." dedi.

Mardin'in Ortaköy beldesinde çiftçilik yapan Mehmet Bağış da bu yıl sonbahar ayında hiç yağış olmadığı için tarladaki ekinlerin sararmaya başladığına işaret ederek, "Hatta yağmur yağmadığı için ekin bile ekmemiştik. Bu yağışlarla inşallah ekinlerimiz bereketli olacaktır. Allah'a hamd olsun" şeklinde konuştu.

Tarım İl Müdürlüğü teknik ekipleri ise yağmurların zamanında ve yeteri kadar yağdığını belirterek, "İki gün süre ile yavaş yağan yağmurlar ekinlere ilaç gibi geldi. Ekinlerin durumu oldukça iyi. Geçen yıl yaşanan kuraklığın bu yıl telafi edilmesini bekliyoruz." diye konuştular.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum