21 Şubat 2009

İNTERNET KAFE İŞLETENLERLE TOPLANTI YAPILDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1195_maxi.JPG

Mardin Valiliği bünyesinde oluşturulan İnternet Kafe Denetleme Kurulu tarafından, polis evinde, internet Kafe işleticileriyle toplantı yapıldı. Toplantıya İl merkezinde bulunan 44 internet Kafe işleticisi katıldı.

İnternet Kafe Denetleme Kurulu Başkanı, İl Emniyet müdürü Çocuk Şubesi Başkanı Erkan Sezgin, internet kafe işletenlerle yaptığı toplantıda, Ailenin Korunması ve Çocukların korunması yasalarına ve internet Kafelerde olması gereken kriterlere uyulması gerektiğini söyledi. İnternet Kafe çalıştıranların, Ailenin, çocukların ve gençlerin, uyuşturucu ve uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkların internet aracılığıyla teşvik eden yayımların içeriklerinden korunması ve gerek önleyici önlemleri almalarını istedi. Pornografik, terör ve uyuşturucu gibi örgütsel görüntü indirme programlarına karşı internet Kafe işleticilerinin duyarlı olmasını isteyen Kurul Başkanı Erkan Sezgin, geçen yıl denetlenen internet Kafelerden, kurallara uyamayan 7 internet kafeye 10 bin liralık ceza yazıldığını bildirdi.

İnternet Kafe Denetleme Kurulu yanında emniyet kuvvetlerinin de bazı hususlarda internet Kafelerde denetlemeler yaptığı öğrenildi.

Hab.Hakan Sakıcı

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum