7 Şubat 2009

KADINLARA KANSER EĞİTİMİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1139_maxi.JPG

Pilot bölge olarak seçilen Evren Mahallesinde eğitmen Vildan İnan, kadınlara meme ve rahim kanseri konusunda bilgi veriyor. Eğitmen Vildan İnan, il genelinde bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kadınlara meme, rahim ve kalın bağırsak kanseri konusunda başta kadınlar olmak üzere vatandaşları bilgilendirmeyi ve kanserin erken teşhis edilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirten eğitimce Vildan İnan, hazırladıkları bilgilendirici broşürleri de eğitim esnasında dağıtıldığını belitti.

Türkiye’de her yıl 140-150 bin dolayında kanser vakasına rastlandığını ifade eden İnan “Her yıl 70-90 bin arasında vatandaşımız kanserden hayatını kaybediyor. Her gün kanserden 150–160 vatandaşımız ölüyor. Ve her 8 kadından birine meme kanseri teşhisi konuluyor. Erken teşhiste iyileşme oranı yüzde 90 oranındadır. Yapacağımız eğitimlerle, kadınlarımıza kendi kendine meme muayenesini öğreterek, meme kanserini tanımalarını ve önüne geçilmesini sağlayacağız” dedi. İsteyen kadınların Kanser Erken Teşhiş, tarama eğitim merkezine başvurarak daha kapsamlı bir muayeneden geçebileceklerini söyleyen İnan, erken teşhisin hayat kurtardığını herkesin bilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Evren ÇATOM sorumlusu Dilek Sınavu, Evren mahallesinin pilot bölge seçilmesinden ve kadınların ÇATOM merkezinde eğitilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

www.habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum