10 Şubat 2009

Köy Münibislerinin Şehre Girmesi İçin İmza Kampanyası

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/imza.jpg
Mardin'de de tarihi Cumhuriyet Çarşı esnafı köy minibüslerinin meydana girmesini yasaklayan karara tepki gösterdi. İmza kampanyası başlatan esnaf 1 günde toplam 500 imza topladı.
Mardin'in tarihi en eski çarşılarından olan tarihi Cumhuriyet Çarşısı esnafları krizin gelmesiyle beraber tarihi çarşının boş kalmasındaki en büyük nedenlerden birinin köy minibüslerinin duraklarının çarşıdan kaldırılmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Cumhuriyet çarşısında bulunan çevre esnafı, köy minibüslerinin tekrar çarşıya gelmelerine izin verilmesi için beş yüz imza topladı. Toplanan imzalarını yetkililere verileceği belirtildi. Cumhuriyet Çarşısı esnaflarının, köy minibüslerinin çarşıya girişlerinin yasaklanması ile birlikte işlerinin durma noktasına geldiğini ileri süren Esnaf temsilcisi Hasan Aydın, "Başlattığımız imza kampanyası ile minibüslerin tekrar çarşıya giriş yapmasına izin verilmesini istiyoruz. Köyden gelen minibüsler çarşıya canlılık katıyor. Topladığımız imzaları yetkililere vereceğiz. Bu bizim ekmek kapımız. Çünkü köy minibüsleri durağı buradayken 50'ye yakın minibüs gelirdi. Gelen yolcular da muhakkak çarşıdan alış veriş yapar öyle köyüne dönerdi. Köylü vatandaşlar alış verişlerin kolayca yapardı, esnafımızın da yüzü gülerdi. 2004'te yapılan yerel seçimlerinden sonra köy minibüslerinin durakları şehrin girişine taşındı. Çarşımızdan oldukça uzakta ve bize gelmeleri için ayrıca da yol parası vermek zorunda kalıyorlar. Aldıkları eşyaları taşımada zorlanıyorlar. Durum böyle olunca köylü vatandaşın da masrafı ikiye katlanıyor. Sorun devam etmesi durumunda esnaf kepenk kapatma eyleminde bulunacağız" diye konuştu.
Çarşı esnafı temsilcisi Hasan Aydın, gelen ekonomik krizden önce de bölge sorunlarının bulunduğunu, sorunların tamamını ise siyasetçilere bağladığını ifade ederek, "Mardin'in en büyük sorunu tarihi yapısıyla ilgilidir. Çünkü tarihi açıdan Mardin kenti dünya sıralamasında yer alıyor ve ne yazık ki kente çok az sayıda hatta yok denecek kadar turist geliyor. Bu da siyasetçilerimizin bölgeye önem vermemesinden, tarihi yapıları önemsemediğinden ve en önemlisi jeopolitik konumu ile çok güzel bir yerde yer alan ve kentin görüntüsüne ayrı bir renk veren kalenin turistlere açılmamasından kaynaklanıyor. Mardin Kalesinin bir an önce turizme açılmasını istiyoruz. Bu konuda siyasetçilerimizin daha hassas olmalarını bekliyoruz" dedi.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum