7 Şubat 2009

KÖY YOLLARI EMİN ELLERDE

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1145_maxi.jpg

Mardin’de il genelinde yolu olmayan köy kalmadı. İl Özel İdare Genel Sekreteri M.Sırrı Hamidi, sorumluluk bölgeleri içinde bulunan 795 köy ve mezra’nın 3 bin 809 km’lik yol ağının bulunduğunu söyledi.

İl Özeli İdare olarak, köy ve mezraların yol, içme suyu ve altyapı çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Genel Sekreter M.Sırrı Hamidi, il genelinde 31 belde ve belediye sınırları içindeki nüfusun 531 bin, köy nüfusunun ise 213 bin olduğuna dikkat çekerek, hizmet yürütümünde nüfusun üçte birine ulaştıklarını bildirdi.

3 bin 809 km’lik köy ve mezra yol ağının, 1522 km’sinin asfalt kaplama,1296 km sini stabilize, 766 km’sinin tavsiye ve 225 km’sinin ham olduğunu söyleyen Genel Sekreter Hamidi “Nüfusun üçte birine hizmet veriyoruz. Şu anda yolu bulunmayan yerleşim birimi kalmadı. Mevcut yolların iyileştirilmesi çalışmalarımız devam ediyor. Hedeflerimiz bütün koy yollarının asfaltlanmasına dönüktür.2008 yılında yol yapım çalışmalarında hedeflerimizin üzerinde bir hizmet gerçekleştirdik. 2009 yılı bütçesinden köy yollarının bakım onarım ve iyileştirilmesi için 3 milyon liralık bir ödenek ayrıldı.82 km’lik yol asfaltlaması ve 300 km’lik stabilize yol çalışmasını programladık. Bütçenin durumuna göre ek ödenek ve yol yapımı, miktar ve sayılarını arttırmaya gidebiliriz” dedi

DUBLE YOL YAPIMINDA MESAFE ALDIK

Mardin-Diyarbakır karayolunun şehir giriş çıkışlarında 28,5 km yolu duble yola dönüştürülmesinde İl Özel İdaresinin katkısı bulunduğunu ifade eden Genel Sekreter Hamidi, 12,3 km’lik bölümün İl Özel İdaresi araç gereç ve imkanlarıyla duble yola dönüştürüldüğünü söyledi. Kızıltepe ilçesinde Şanlıurfa ve Nusaybin istikametindeki karayolunun 8,5 kilometresinin de duble yola dönüştürüldüğünü belirten Hamidi “Sorumluluk bölgemiz içinde bulunan köy ve mezraların yanı sıra karayolları duble yol çalışmalarında da il özel idare olarak katkı yaptık. Kentin giriş ve çıkışlarının düzenlenmesi için imkânlarımız ölçüsünde katkı veriyoruz” şeklinde konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hamidi, il özel idaresinin kaynaklarını hizmete dönük en iyi şekilde kullandıklarını söyledi.

Hab./ Mehmet Çelik

www.habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum