4 Şubat 2009

Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreterliğine Murat Dilmen Atandı

Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine atanan Dilmen, bu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğini belirterek bunun için çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemuratdilmen.jpg
Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne Edebiyatçı -Yazar Murat Dilmen atandı. 2005 yılından bu yana Dicle Üniversitesinde görev yapan Dilmen, bu görevinin yanı sıra üniversitenin kurulduğu tarihten beri Genel Sekreterlik görevini vekâleten yürütüyordu.
Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine atanan Dilmen, bu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğini belirterek bunun için çok çalışmaları gerektiğini ifade etti. Dilmen yeni rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın atamasıyla birlikte üniversitenin büyük bir gelişim hızı kazandığını dikkat çekerek bu anlamda kendi üzerine düşen bütün görevleri de yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Değerlerimizden taviz vermeden çağa ayak uyduracağız
Günümüz bilimsel arenasında ulusal ve uluslar arası düzeyde söz sahibi olan Üniversitelerin temel ortak özelliğinin, çağın gerektirdiği eğitim ve bilimsel araştırma olanaklarına sahip olmak olduğunu anlatan Dilmen, "Üniversite olarak çağdaş eğitim ve bilimsel araştırma olanaklarına sahip olmak için bütün imkânlarımızı seferber ederek var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversite Yönetimi olarak oluşturacağımız kurumsal yapı ile eğitim ve bilimsel araştırma olanaklarında yaşanan gelişmeleri düzenli ve sürekli bir biçimde izleyerek söz konusu yeniliklerin zaman geçirilmeden Üniversitemize yansıtacağız. Üniversiteler, bir kentin motoru gibidir. Mardin için de Artuklu Üniversitesi öyle olacaktır. Üniversitemizin ilk yıllarındaki sıkıntıların aşılması için Mardin halkının desteğine ihtiyacımız vardır. Üniversitemizin gelişme sürecinin daha hızlı ilerlemesi bizlerin elindedir.” diye konuştu.

Hayalimizdeki üniversite geleceğin neslini temsil eder
Üniversitelerin bir ülkenin en değerli kaynağı olan insanı işleyen, onun değerini yükselten ve böylece ülkenin geleceğini biçimlendiren kurumlar olduğunu belirten Dilmen, "Nasıl bir üniversite düşlüyorsanız, aslında öyle bir toplum ve öyle bir gelecek de düşlüyorsunuz demektir. Mardin Artuklu Üniversitesi Mezopotamya’nın başlangıç noktasından alan onurlu bir geçmişi temsil eden ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda biçimlenerek çağdaş bir geleceği hedefleyen bir üniversitedir. Üniversitemiz geçen yıldan bu yana fiziksel yapılanmasıyla ilgili gelişmesini hızlı bir biçimde sürdürmektedir. Mardin Artuklu Üniversitesi kısıtlı kaynakları, ancak büyük hayalleri olan bir üniversitedir. Bir yandan yerel düzeyde üniversite-kent, üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirirken, bir yandan da ulusal düzeyde ve hatta uluslararası düzeyde tanınan, saygın bir üniversite olmayı hedeflemektedir." diye konuştu.

Üniversiteler sessiz kahramanlar sayesinde ilerleyebilir
"Üniversiteler, ancak özveri ile çalışan kadroları, başka bir ifade ile sessiz kahramanları sayesinde ilerleyebilir. Bizim de sessiz kahramanımız Sayın Rektörümüzdür" diyen Dilmen. konumu itibari ile uluslararası bir üniversite olmaya müsait olan Mardin Artuklu Üniversitesinin uluslararası düzeyde söz sahibi bir üniversite olması için öncelikle “Şehir Üniversitesi” kavramının dar ufuklarından sıyrılmakla başlayarak, ardından “Bölge Üniversitesi” daha sonra da “Ulusal Üniversite” niteliklerinin hedeflenip aşılmasıyla devam edebileceğini vurguladı. Böylesi zorlu bir süreçte başarıya ulaşabilmesi için herkesin ortaklaşa çaba göstermesi gerektiğini dile getiren Dilmen, açıklamasını su şekilde sürdürdü:
"Üniversiteler, sahip oldukları akademik kadroların potansiyel özellikleri ile, içinde yaşadıkları toplumun gelişmesine katkı sağlayan, öncülük yapan kuruluşlardır. Gerek Üniversite yönetiminin gerekse de akademik personelin, bulundukları bölgedeki toplumsal kurum ve kuruluşlar ile sürekli iletişim içerisinde bulunarak bilimsel ve sosyal tüm etkinliklerde aktif rol alması, başka bir ifade ile Üniversitemizin yaşadığı kent ile barışık olması ülkemiz için de önemli bir beklenti ve gereksinmedir. Bu anlamda Üniversiteler, bulundukları bölgelerde, toplumsal gelişme projelerinin doğal danışmanı konumundadırlar. Üniversite toplum kaynaşmasına yönelik bu birliktelik Üniversitemizin gelecek yıllara umutla bakabilmesi ve hızla gelişebilmesi için de önemli katkı sağlayacaktır. Üniversite ile kentin söz konusu birlikteliği bir yandan toplumsal gelişmeyi hızlandırarak içinde yaşadığımız kentin ve bölgenin gelişmesini sağlayacak, diğer yandan toplumun Üniversitesine daha çok sahiplenmesini sağlayarak Üniversitemizi güçlendirecek ve akademik kadrolarımızın bilimsel gelişimine katkıda bulunacaktır. İçinde yaşadığı toplumdan uzaklaşmış, toplumsal kurum ve kuruluşlardan kopmuş bir Üniversite yönetiminin sahip olduğu akademik kadroların gelişimini hızlandıracak alternatif kaynaklar bulabilme şansı son derece sınırlıdır. Bu nedenle Üniversite yönetimi akademik personelin yaşadığı ketteki bilimsel ve sosyal etkinliklere katılımına yönelik her türlü girişimi desteklemeli ve özendirmelidir."
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum