8 Şubat 2009

Mardin kışın da turistlerin gözdesi

Yazdan kalma günlerin yaşandığı Mardin'in tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret eden turistler, güzel havanın keyfini çıkartıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeturist.jpg
UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine aday olarak gösterilen Mardin, kış aylarında da turistlerin gözdesi oldu. Yazdan kalma günlerin yaşandığı Mardin'in tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret eden turistler, güzel havanın keyfini çıkartıyor.

Yurdun birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, yazdan kalma günlerin yaşandığı Mardin'in tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret eden turistler, güzel havanın keyfini çıkartıyor. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine aday olarak gösterilen Mardin, kış aylarında da turistlerin gözdesi oldu.

Mardin, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle yılın her döneminde olduğu gibi kış ayında da güneşli havayı fırsat bilen turistlerin akınına uğradı. Hafta sonu olması nedeniyle çoğunluğu yerli turistlerin ziyaret ettiği başta Deyruzzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi, Postahane Binası, Dara Antik Kenti ve tarihi Midyat İlçesi gibi birçok tarihi yerler turistlerin ilgi odağı oldu.

Turistler sert hava şartlarına rağmen havanın güneşli olmasını fırsat bilerek şehir merkezinde gezdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay, dünyada milyonlarca kişinin Mardin'in kültürel değerini ve tarihini çok iyi bildiğini ifade ederek, "Ülkemizdeki sayılı tarihi kentlerden birisi olan Mardin, dünyada tanındığı kadar Türkiye'de yeterince tanınmıyor" dedi.

2007 yılında Mardin'i yaklaşık 740 bine yakın yerli ve yapancı turistin ziyaret ettiğini kaydeden Beliktay, "Kentte genel anlamda konaklama ve tanıtım sorunu yaşanıyor. Bunun için valilik tarafından çeşitli CD ve broşürler bastırıldı. Mardin’de ilk defa bir kent rehberinin hazırlanması için turizm firmalarına öncülük yaptık. Çalışmalarımızda aynı zamanda bizi biz yapan en önemli değerler arasında yer alan kültürel birikimlerimizi mutlak surette korunması ve gelecek kuşaklara aynı güzellikle aktarılması düşüncesini de taşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum