21 Şubat 2009

MARDİN’İ TOZ BULUTU SARDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1194_maxi.JPG

Mardin’de son zamanlarda sık sık Suriye’den çöl fırtınasından kaynaklandığı belirtilen toz bulutu kenti toz bulutu altında bıraktı.

Öğlen saatlerinde başlayan ve gittikçe yoğunlaşan toz bulutu, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Trafik akışında görüş mesafesi daraldı.

Yukarı Mezopotamya ovasını saran toz bulutu, Kızıltepe ve Nusaybin ilçesi ile çevre köyleri de etkiledi. Trafik ekipleri, sürücülerin sis lambalarını yakmaları ve yavaş seyretmeleri konusunda sürücüleri uyardı. Çocuk hastalıkları Uzmanı Dr. A. Fettah Oğuz, toz bulutu olduğu sürece bebek ve çocukların zorunlu olmadıkça dışarı çıkarılmamaları tavsiyesinde bulundu. Doktorlar, astım, kalp ve solunum yolu hastalığı bulunanlar ile yaşlılarında toz bulutu havasına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

www.habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum