27 Şubat 2009

Mucize Bebek Taburcu oldu

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 6.5 aylıkken dünyaya gelen, 700 gramlık bebek tedavi gördüğü Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinden taburcu oldu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifepbebek.jpg
Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dünyaya gelen Gök soy isimli bebeğin 30 cm boyunda ve 700 gram ağırlığında doğmuştu. 1,5 ay boyunca hastanede bir süre önce açılan Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde Solunum cihazına bağlı olarak yatan Gök bebek, 1 kilo 650 gram olarak sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

700 gram ağırlığında dünyaya gözlerini açan bebek, akciğer yetmezliği nedeniyle 1.5 ay boyunca Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde Solunum cihazına bağlı olarak yaşadı. Hastane Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Abdulfettah Oğuz, doktor gözetiminde tedavi edilen bebeğin 1,650 gram ağırlığında ve hiçbir sağlık sorunu olmaksızın taburcu olduğunu söyledi.
http://img.turkmedya.tv/image/ec0fc56a8440f02b5dc113f74abced9d/248/189
Dr. Oğuz, Mardin’de ilk prematüre servis olma özelliğini taşıyan Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin, başarıyla yürüttüğü tedavi sonucunda bebeği ailelerine kavuşturmanın gururunu yaşadığını vurguladı.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/8B9_pbebek1.JPG
ADI BİLE YOK

Henüz adı konulmayan bebeğin tedavisiyle yakından ilgilenen Başhekimi Dr. Oğuz, çocukların gelişimi esnasında herhangi bir komplikasyon yaşanmadığına dikkat çekerek, "Bebeklerimizin yaşama tekrar merhaba demesinde sağlık personelinin yanı sıra anne ve babalarının da payı büyük" dedi.

Dr. Oğuz, "Bebeğimiz akciğer yetmezliği nedeniyle solunum cihazına bağlıydı. Bebeğimiz son derece sağlıklı olarak taburcu ettik. Ayda yaklaşık 10 bebek, Mardin çevresi ve Şırnak’tan geliyor. Bizler de onları sağlıklarına kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. Gelen bebeğimiz de Şırnak’ın bir ilçesinden gelmişlerdi. Artık büyük zorluklar çekerek Diyarbakır veya diğer büyükşehirlere gitmeye gerek kalmadan bebeklerimizi burada tedavi ediyoruz."diye konuştu.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum