26 Şubat 2009

Sahanda yumurta tansiyona iyi geliyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/02/26/yumurta.jpg
Araştırmacılar kahvaltıda tüketilen sahanda yumurtanın tansiyon seviyesini aşağıda tutmaya yardımcı olduğunu açıkladı.

Kanada Alberta Üniversitesi'nden bilim adamları yumurtanın, tansiyon düşürücü ilaçların yaptığı etkiye benzer sonuçlar veren bir çeşit protein ürettiğini keşfetti. Bu protein, yumurta mide enzimleriyle etkileştiğinde meydana çıkıyor.

Telegraph'daki habere göre, birkaç yıl öncesine kadar haftada üçten fazla yumurta yenmemesini tavsiye eden İngiliz sağlık kuruluşları, yeni bulgular ışığında yumurtanın sağlıklı olduğuna karar verdi. Kısa bir süre önce beslenme uzmanları da yumurtadaki kolesterolün kalp hastalıkları riskine çok az bir etkisi olduğu sonucuna varmıştı.

Kolesterolden çok, asıl önemli olanın gıdalardaki doymuş yağ oranı olduğunu söyleyen uzmanlar, en besleyici gıdalar arasında yer yumurtanın sofralardan eksik edilmemesini tavsiye ediyor.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum