25 Şubat 2009

Seçmen Listesine bir itirazda Yeşilalan'dan geldi

Nusaybin ve Yeşilli İlçesindeki seçmen sayılarına yapılan itirazlardan sonra dün de Yeşilalan Beldesinde ikamet eden 102 seçmen isimlerinin seçmen listelerinden silindiği iddiası ile İl Seçim Kuruluna itirazda bulundular.
http://lh5.ggpht.com/_Hjkac1ftqjA/RwW3YDOLmiI/AAAAAAAAOBc/3SJZxt1Nl9s/s720/Barman%20K%C3%B6y%C3%BC%20www.surgucum.com%20%286%29.JPG
Yerel seçimler öncesi seçmen listelerine yapılan itirazlar devam ediyor. Nusaybin ve Yeşilli İlçesindeki seçmen sayılarına yapılan itirazlardan sonra dün de Yeşilalan Beldesinde ikamet eden 102 seçmen isimlerinin seçmen listelerinden silindiği iddiası ile İl Seçim Kuruluna itirazda bulundular.

Konu hakkında bir açıklama yapan DTP Mardin İl Başkanı Hilmi Öncü, askı listelerinde yaptığı incelemeler sonucunda, çok sayıda yanlış kayıt tespit edildiğini öne sürdü. Öncü, Yeşilalan Beldesinde daha önceki seçimde bin 150 seçmen olduğunu sistematik olarak bunun ilk listede 970, ikinci listede 802’ye üçüncü listede ise 734 seçmene düştüğünü bildirdi.
http://www.habermardin.com/haber_uploads/1212_maxi.JPG
Savur İlçesine bağlı Yeşilalan Beldesinde seçmen listelerinde yapılan incelemeler sonucunda Yeşilalan Belde Belediye Başkan adayı Gülbeyaz Güneş ise belde de yaşayan 102 seçmenin listelerden silindiğini hatırlatarak gerçek seçmen listelerinin oluşturulmasını sağlanması ile adil ve demokratik bir seçimin gerçekleştirilmesi için” seçim kuruluna başvurduklarını kaydetti. Güneş, seçim kurulundan, “Gerçek dışı beyanda bulunanların TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca gerekli mercilere bildirilerek, haklarında yasal işlem başlatılması için gereğinin yapılmasını isteyeceklerini”bildirdi.

Güneş’in açıklamasının ardından partililer, Mardin İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesini ve bazı belgeleri sundu.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum