28 Şubat 2009

Mardin'de Sivil Savunma Günü Kutlandı

Sivil Savunma Teşkilatının 50. Kuruluş yıldönümü Mardin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl 23-27 şubat tarihleri arasında kutlanan Sivil Savunma Günü münasebetiyle konferans, şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları ile değişik tatbikatlar yapıldı.
http://pazarlar.meb.gov.tr/Mem/Haberler/sav.bmp
Sivil Savunma Günü kapsamında Merkez Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle bir tatbikat gerçekleşti. Okuldaki öğrencilerin yangın ve deprem afeti sonrası tahliyesi, mahsur kalanlara ulaşma, çıkan yangın gibi tehlikelerin bertaraf edilmesi konularında yapılan tatbikat başarı ile gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında, İl Sivil Savunma Müdürü Davut Esen ve beraberindeki personel Mardin Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer’in de hazır bulunduğu ziyarette Valİ Duruer’e Sivil Savunma etkinlikleri hakkında bilgi verildi.

Vali Duruer, Sivil Savunma Teşkilatının ülkemizin en önemli kuruluşlarından olduğunu dile getirerek, “Sivil savunma anlayışının herkes tarafından benimsenmesi gerekir. Çünkü afet sonrası kurtarma faaliyetleri hayati önem taşımaktadır ve bu bilinçlenmenin ilgiler tarafından tüm vatandaşlara aşılanması oldukça önem arz etmektedir.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum