16 Şubat 2009

TARİHİ KENTTE TURİZM ATAĞI…

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1172_maxi.JPG

Tarihi Mardin kentinin sorunları Kent Konseyi tarafından masaya yatırıldı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistlerin gezdiği Mardin’in çözüm bekleyen sorunlarının ele alındığı kent konseye toplantısı Mardin belediyesi’nde masaya yatırıldı.

. Yaklaşan turizm sezonu öncesinde ortaya konulan sorunların irdelendiği Toplantıda, UNESCO ile ilgili yapılan çalışmalar, Mardin Artuklu Üniversitesi ile ilgili yapılan çalışmalar ve Artuklu Üniversitesi Vakfı’nın kuruluş çalışmaları dile getirildi.

Mardin Kent Konseyi Başkanı Belediye eski Başkanı Aydın Saraçoğlu ise, Turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik, Mardin kelesinin onarımı ile ilgili yapılan son çalışmalar, Mardin’deki tarihi çeşmelerin envanterinin çıkarılıp onarılması, Mardin’deki Abbaralar (yaya metroların) envanterlerinin çıkarılıp onarılması, Küresel ısınmaya karşı alınacak önlemler dile getirildi.

Toplantının son bölümünde ise, tarihi kentin içindeki tabelaların düzenlenmesi ve standartlara getirilmesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Belediye ile ilgili olarak sit alanlarında tespit edilen binaların çalışmalarının düzenlenmesi ve hafta sonu park yasağının getirilmesi (kentsel dönüşüm projesi), Çöp kutularına düzenleme getirilmesi ve şehrin genel temizliği ile Turizm mevsiminin açılması nedeni ile esnaflarla konu ile ilgili toplantı yapılmasına karar verildi.

Mardin Belediyesi Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında, katılımcılar bir daha ki toplantıya kadar kararların titizlikle hayata geçirilmesi bağlamında gerekli titiz takip ve sonuçlarının bir taslak halinde hazırlanması yönünde uzlaştığı belirtildi.

www.habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum