26 Şubat 2009

TIBBİ ATIKLAR TEHLİKE SAÇIYOR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1213_maxi.JPG

Mardin-Nusaybin karayolu üzerinde bulunan çöp toplama merkezi, yarattığı çevre kirliliğinin yanında insan sağlığını da etkileyici boyutlara vardı. Çevre Ekoloji ve Yaban Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nusret Çakar vahşi olarak ve doğaya bırakılan çöpün içinde her türlü tehlikeli atık bulunduğunu söyledi.

Tıbbi atıkların evsel atıklarla hiç bir önlem almayan elemanlar tarafından aynı araç ile vahşi depolama alanına döküldüğünü ifade eden Çakar, belediyenin tıbbı atık toplama aracının bulunduğunu ancak çalıştırılmadığını bildirdi. Tıbbi atıkların belli yöntemlerle yok edilmesi gerektiğini söyleyen Çakar ”çöpler kentin girişinde yolun kenarına rasgele dökülüyor. Bir turistik geçiş yolu üzerinde ve bir sürü yerli ve yabancı turistin geçtiği kentin imajını ne kadar yıprattığı göz önündedir. Geçimlerini sağlamak için bir sürü insan herhangi bir önlem almadan gün boyu çöplerin içinden bir şeyler topluyor. Bazen yöredeki sürü sahipleri sürülerini bu çöplerin üzerinde otlatıyorlar. Özellikle yazın sürekli yakılıp çevreye kötü kokular ve duman yayılmaktadır. İçindeki mikroplu sular yeraltı sularına karışmaktadır. Halkın cebinden alınan paralarla yayınladıkları gazetelerde Belediye her şeyi güllük gülistanlık göstermektedir” dedi.
Mardin`in hiç bir altyapı sorununun kalmadığını, bütün işleri bitirdiklerini, kırk yılda yapılamayanın beş yılda yapıldığını söyleyen belediye yetkililerinin vatandaşı yanıtlığını ileri süren Çakar “Çarpık bir kentleşme,sosyal ve kültürel alanların olmadığı, sıfır yeşil alan, keşmekeş bir trafik, açıkta satılan gıda maddeleri, kaçak ve kalitesiz kömür ve denetimsizlik aldı başını gidiyor. Yetkilerin denetimleri sıklaştırarak bu gidişata dur demelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum