27 Şubat 2009

Üniversiteye Rektör Yardımcısı Ataması

İdari ve Akademik Kadrolardan sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcılığına Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, atandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegaksoy.jpg
Prof. Dr. Gürbüz Aksoy'un Rektör Yardımcılığına atanması, YÖK Genel Kurulu alınan karar gereğince, 5 yıllık bir dönem için yapıldı.
Çeşitli üniversitelerde Rektör Yardımcılığı, Dekanlık, STK Başkanlığı, resmi kurumlarda danışmanlık görevlerinde bulunan Yeni rektör yardımcısı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, “Mezopotamya Kültürünü bir ağ gibi birbirine bağlayan bu üniversitede yapılacak çok işimiz var. Üniversitemizin, adını aldığı Artuklu Devletinin şanına layık, uluslararası standartlara uygun ve kendisine çizilen misyon doğrultusunda hızlı adımlar atması gerektiğine inanıyorum. Bu adımları, Mardinli dostlarımızla birlikte azimli bir hamleyle ancak atabiliriz. Artuklu Üniversitesi’nin her kademesinde hizmet veren bütün çalışanları saygı ile selamlar, yeni yapılanma sürecinin üniversitemize ve Mardin’e hayırlı olmasını dilerim.”dedi.
Uluslar arası arenada sözü dinlenen bir ülke ve bireyler olmanın eğitime doğru başlangıçla mümkün olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gürbüz, “Eğitimde sadece beceri kazandırmak, davranış elde etmek yetmiyor. Müsbet hayal gücünü de verebilmeliyiz, ancak o zaman efendi olur birey, köle olmaz.”dedi.
Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. İbrahim Özcoşar ile birlikte Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Üniversite Sekreteri Murat Dilmen ile birlikte ziyaret eden Prof.Dr.Aksoy,Eğitimin topluma bakan yönünün de kültürel mirasın geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu belirterek “Bu kültürel mirasımız, binlerce birlikteliğimizden oluşan değerlerimiz pergelin sabit ayağına benzeyen, gözümüz gibi korumamız gereken eksendir. Her türlü değerlerimizden oluşan bu eksenle insanlığa yaptığımız hizmetler tarihin şahitliğinde. Ondan uzaklaşıldıkça hizmetlerden de uzaklaşılmıştır.”şeklinde konuştu.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/ZA6_gaksoy1.JPG
Gürbüz, pergelin diğer ayağına benzettiği, evrensel, çağdaş, uluslar arası alanı yakalama çabalarının da değerleri insanlığa ulaştırmada yardımcı olacağını söyledi. Türkiye`deki eğitim yaklaşımlarının tarihi seyrini de özetleyen Aksoy, medreselerden mekteplere geçişi, mekteplerde dinin bilime karşı olduğunu iddia eden anlayışın hâkimiyetini, aydınların toplumdan kopuk hale gelişini hatırlatarak, bunun ıztırabının bugüne kadar taşınmasıyla birlikte ülkemizde de AB süreciyle yepyeni bir ufuk çıktığını bildirdi.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum