2 Mart 2009

2 bin Mardinli mutlu olacak

İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 20 milyon dolar yatırımla Mardin`de çimento fabrikası yapımına başladıklarını belirten Limak`ın patronu Nihat Özdemir, ``Fabrika 2000 kişiye istihdam sağlayacak`` dedi
http://www.haberdiyarbakir.com/images/news/861.jpg
İnşaat sektöründeki ciddi durgunluğa rağmen Limak Holding, çimento alanındaki yatırımlarını sürdürüyor.

Aralık ayında Mardin’in Derik ilçesinde 100 dönüm arazi alarak hızla inşaata başlayan Limak Holding, fabrikayı ağustos ayında üretime almayı planlıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/82D_nihatozdemir2.jpg
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 20 milyon dolara mal olmasını planladıkları Derik çimento fabrikasının bölgede 2000 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.
Önceki gün Türk-Amerikan İş Konseyi’nin toplantısında inşaat sektöründeki durgunluğun hatırlatılması üzerine, Özdemir, “Özellikle konut üretimi alanında böyle bir durum söz konusu ancak, Doğu ve Güneydoğu’da alt yapı yatırımları konusunda bir faaliyet var.
Hükümet GAP konusunda önemli yatırımlar yapıyor. Ayrıca hidrœlektrik santralların (HES) inşası sürüyor. Sadece bizim yaptığımız iki HES var” dedi.

Özdemir, Irak’tan gelen çimento talebinin de özellikle kriz döneminde normalin üzerinde artış kaydettiğine dikkat çeken Özdemir şöyle konuştu:
“Sadece Kuzey Irak değil. Daha güneyden de önemli bir talep gelmeye başladı. Bize gelen duyumlara göre kuzeye gönderilen çimento Güney Irak’a sevedilmeye başlandı.
Güney’de de inşaat faaliyetlerinin hızlandığını görüyoruz. Biz aralık ayında Derik‘te arsayı aldık ve yatırıma başladık. Ağustos gibi de fabrikayı devreye sokmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Çimento Güney Irak’a gidiyor
Irak pazarı ile ilgili sınır sorunlarının da artık büyük oranda çözüldüğünü söyleyen Özdemir, “Ben bir sorun olsa bile bundan sonra en fazla üç ayda çözüleceğine inanıyorum.

Yaptığımız yatırımın tek riskli yanı bu. Onu da göze alıyorum” dedi. Fabrikanın yılda 1 milyon ton klinker kapasiteli olacağını ve talebe göre genişleme imkanı olduğunu söyleyen Nihat Özdemir,

“Bütün hammaddeyi çevre bölgelerden alacağız. Ayrıca arsamız oldukça büyük, duruma göre buradaki yatırımımızı daha da büyütebiliriz” dedi.

Limak’ın TMSF’den aldıkları ile birlikte altı adet çimento fabrikası olduğunu söyleyen Özdemir, yeni yatırımla birlikte çimento fabrikalarının sayısını da yediye çıkacağını dile getirdi.

Taraf Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum