4 Mart 2009

AK Partili kadınlar seçim çalışmalarına hız verdi

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış: “Tarihi kentte yaptıkları seçim çalışmaları ile Dünya Lideri Başbakanımıza Mardin’den Seçim Zaferi Hediye Etmek İstiyoruz”dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeakpbayan.jpg
Kayacan Mahallesinde seçim çalışmalarını başlatan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, 29 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını kadınların belirleyeceğini söyledi.

AK Parti iktidarı ile kadınının siyasette önünün açıldığını belirten Alkış, Aydınlık yarınlar için, geleceğini düşünen kadınların AK Parti’ye destek vermesini istedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Davos’ta sergilediği dik duruş ile dünyanın lider gördüğünü de belirten Alkış, “Mardinli kadınlar olarak böyle bir lidere 30 Mart’ta en önemli hediyeyi vermek için daha çok çalışacağız” dedi.

AK Parti kadın kolları olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade eden Zeynep Alkış “İddia ediyorum ki bu seçimi kadınların oyları ve çalışmaları belirleyecektir. Büyük bir rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’de hiçbir siyasi partinin AK Parti’nin kadın kolları gibi bir teşkilatı ve teşkilatçılık anlayışı yok. Bizler kadın kolları teşkilatı olarak bugüne kadar pek çok ilki gerçekleştirdik. İlk siyaset akademisini, ilk siyaset kürsüsünü kadınların önüne AK Parti olarak açtık. ‘Kadın temsil oranı için kota koymalıyız’ diye oyalananlar mecliste 9 kadınla temsil edilirken, biz bu sayıyı 30 kadın milletvekiline çıkardık. Şu anda yüzde 9.4 olan kadın temsil oranı AK Partinin zaferidir.”dedi.

“Siyasetin kadın nezaketine ihtiyacı vardır”
Yaptıkları seçim çalışmalarından bahseden AK Parti Mardin İl kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, AK parti’nin kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yaptığını belirterek, “Bunu yapan AK parti ve Genel Başkanı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dır. Şunu iftiharla söyleyebiliriz ki “Siyasetin kadın nezaketine ihtiyacı vardır” diyen cesur bir başbakanın seçimleri almak için cesur kadınlara ihtiyacı var. Yeri geldiğinde dünyaya haddini bildiren bir başbakanla Mardin’de seçimi almak zor olmayacaktır. Üzerimizdeki sorumluluk çocuklarımıza bırakacağımız Mardin’in sorumluluğudur. AK partili kadınlar olarak çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız. Biz çalışmazsak yarınlarda rahat uyuyamayız. Keşke dememek için zamanı ekonomik kullanmak zorundayız” dedi.

Mardin çehresinin Beşir Ayanoğlu ile değişeceğini işaret eden Alkış, “Mardinliler denenmişi denemeyecekler. Aynı hataları tekrarlamayacaklar. Bizler 30 Mart sabahı zaferle uyanan bir Mardin’de huzurla uyanmak istiyoruz. Proje uyutmalarıyla iş vaatleriyle soldan sağa atlayan zihniyetlere cevabı verilsin istiyoruz. Yüreğimize Davos’ta su serpen dik duruşuyla, Osmanlı tokadını atarak salondan çıkan Cesur Başbakanımıza bir sözümüz var. Birlik ve beraberlik çerçevesinde biz bu başarıya talibiz” ifadelerine yer verdi.
Nezr Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum