17 Mart 2009

Amerikalı bilim adamlarından Mardin çıkarması

AK Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, Atlanta Kennesaw Üniversitesinden, Ana Bilimdalı başkanları, çeşitli dallarda öğretim üyelerinden oluşan 10 kişilik bir heyeti Mardin’de ağırladı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekenn1.jpg
Mardin Valisi Sayın Hasan Duruer’in de katıldığı toplantıya Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Dilmen, Belediye Başkan yardımcısı Deniz Beşenk, sivil toplum üyeleri ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Mardin’i tüm dünyaya tanıtmaya kararlı olan ve gönüllü turizm elçisi gibi çalışan Milletvekilimiz Bekin Şahkulubey, konukları ile tek tek ilgilendi. Milletvekilimiz, ABD Georgia Eyaletinin en büyük kenti ve başkenti olan Kennasaw’da geçtiğimiz yıl yapılan “Türk Yılı” etkinliklerine özel davetli olarak çağrılmış ve Kennesaw üniversitesinde öğrenci ve öğretim üyelerine “Türkiye’de Siyaset” konusunda konferans vermişti.

Konuklarına bir yemek veren Bekin Şahkulubey, Mardin’in Venedik ve Kudüs’ten sonra Dünyanın üçüncü antik kenti olduğunu söyledi. Kentsel Dönüşüm projesi uygulamasını başlattıklarını anlatan Milletvekilimiz, “Projenin tamamlanmasıyla Mardin tam bir açık hava müzesi kenti olacak. Biz tüm dünyaya örnek olabilecek bir hoşgörü ortamını paylaşıyoruz. Hıristiyan, Süryani, Yahudi vatandaşlarımızla avlularımız birbirine karışıyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu birlikteliği bulamazsınız. Sayın Başbakanımızın öncülüğünde başlatılan Medeniyetler İttifakı projesi’ne anlam kazandıran, bir arada yaşama kültürünü benimsemiş bir toplumuz. Ezan sesleri ile çan seslerinin birbirine karıştığı, Süryani ilahileri ile Müslüman yakarışlarının aynı semaya yöneldiği bir atmosferi şu an sizlerle paylaşıyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, 7 bin yıllık bir tarihi dokuyu keşfediyoruz. bu atmosfer içinde sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Eminim ki ülkemizi, Mardin’imizi dünyaya açacak kapılar aralanmıştır.” dedi.

Mardin’in sadece ABD veya başka ülkelere gidilerek anlatılamayacağına vurgu yapan Bekin Şahkulubey, “Amerikalıları, dünyanın diğer yerlerinden insanları getirip buraları gezdirmek, onlara bu havayı teneffüs ettirmek gerekir.” şeklinde konuştu. Mardin’de bulunmaktan memnun olduklarını ifade eden Kennesaw Üniversitesi heyeti, dünyanın bir çok ülkesini gezdiklerini, ancak Türkiye’deki kadar sıcak bir ilgiyi hiçbir yerde görmediklerini ifade ettiler. Mardin’in tarihi dokusuna, şehir kimliğine hayran kaldıklarını belirten heyet, Milletvekilimize ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

Böyle bir konukseverliğe hiç şahit olmadıklarını söyleyen heyet üyeleri Milletvekilimiz Bekin Şahkulubey’e çalışmalarında başarılar dileyerek Mardin’den ayrıldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum