21 Mart 2009

AYANOĞLU ZILGITLAR EŞLİĞİNDE KARŞILANDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1302_maxi.JPG

Mardin AK Parti Belediye Başkan adayı M. Beşir Ayanoğlu, Kentsel dönüşüm projesi kapsamında tarihi şehrin hak ettiği yere gelmesi için 200 trilyon harcayacaklarını söyledi. Ayanoğlu, “Mardin’in tarihi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, tarihi kent mekânında tespit edilmiş betonarme yapılar yıkılarak, hak sahiplerine TOKİ işbirliği ile ev yaptırılacaktır. Ayrıca bu değişimle, inşaat sektörü canlandırılarak kent ekonomisine katkısı sağlanacaktır. Kentsel Dönüşüm Projesi için 200 trilyon harcayacağız” dedi.

Bir gecede 2 seçim bürosunda ve bir mahalle toplantısına katılan Ayanoğlu, Zılgıt ve ‘En Büyük Başkan Bizim Başkan’ sloganları ile karşılandı. AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel ve Gönül Bekin Şahkulubey ile İl Başkanı Lokman Sinanoğlu’nun yalnız bırakmadığı Belediye Başkan adayı Beşir Ayanoğlu İlk konuşmasını Cumhuriyet Meydanında bulunan Seçim Koordinasyon Bürosunda yaptı.Kısa bir Açılış konuşması Yapan AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, statükonun ve Mardin’in değişmesinden rahatsız olanların olduğunu ancak bunun önüne kimsenin geçemeyeceğini söyledi. Ardından Sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Ayanoğlu Seçmenlerinden izin alarak Anne ve Babasının elini öptü. Ayanoğlu,”Ben içinizden biriyim, halktan biriyim 30 Mart sabahı olduğu gibi Mardin her zaman bizim kalacak et ve tırnak gibiyiz. Siz bir evladı Annesi’nden ayrıbilir misiniz? Tabi ki Mardin bizim kalacak” şeklinde konuştu

“BELEDİYE ÇALIŞANLARIN ALACAKLARINI VERMEYE TAAHHÜT EDİYORUM”

29 Mart 2009 yerel seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Belediye Başkan Adayı Beşir Ayanoğlu, kararlı adımlarla seçim çalışmalarını sürdürüyor.15 yıldan bu yana memleketin sorunlarını bilen biri olduğuna dikkat çeken Ayanoğlu, Belediye avukatlığını yaptığını ve yıllardır bu memleketin sorunlarını da çözüm yollarını da çok iyi bildiğini söyledi. Fısıltı Gazetelerin had safhada olduğuna ancak bunlara itibar edilmemesini isteyen Ayanoğlu, “Yolumuz uzun çileli bir sevdamız var. 30 Martta Ak Parti bayrağını dalgalandıracağız. 300 işçi kardeşimin sorunların çözmeyi taahhüt ediyorum.Ben emekçinin oğluyum. SSK emeklisinin oğluyum nasıl anlamam işçi kardeşlerimi ben anlarım ben anlarım”d edi.

“EV PANSİONLUĞU İŞİ DESTELENECEK”

Mardin’in ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımının daha etkin ve planlı bir biçimde yapılması ve alınacak diğer tedbirlerle, şehri günübirlik ziyaret eden turist gruplarının, şehirde daha uzun kalmalarını sağlanmasını hedeflediklerini belirten Ayanoğlu, “esnafımızın kazancının daha da artması sağlanacaktır. Bu noktada “Ev Pansiyonculuğu” işi desteklenecektir. Şehirlerarası yolcuların kaldırımlardan alınıp indirilmesi çilesinin sona erdirilmesi için, yeni bir şehirlerarası otogar inşa edilecektir. Küçüklüğüyle ihtiyacı karşılamaktan uzak olan sebze-meyve haline, yeni ve modern bir bina yaptırılacaktır.Unutulan bir istihdam alanı olan hayvancılığın yeniden hatırlanması ve hayvancılıkla uğraşan esnafın işlerinin canlanması için, kent merkezinin dışında bir “Hayvan Borsası” nın kurulması sağlanacaktır.Mezbaha şu an bulunduğu yerden taşınarak, Mardin’in çağın şartlarına uygun, hijyenik ve şehrin gelecekteki ihtiyacını da karşılayacak bir biçimde inşa edilmesi kısa sürede sağlanacaktır.

Öte yandan Yeni Kapı Mahalle toplantısına katılan Belediye Başkan Adayı Beşir Ayanoğlu ve AK Parti Milletvekili Cüneyt Yüksel, Sincar aşiret reisi Abdulkadir Sincar ve beraberindekiler mahalle sakinlerinin sloganları ile karşılandı. Burada konuşma yapan Cüneyt Yüksel AK Partisinin kapatma davası ile ilgili gelişmeleri anlattı. Yüksel, halkın vicdanı sayesinde verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ve Belediye yönetiminde de vaat değil hizmet vereceklerin söyledi.

Hab.Hakan Sakıcı

www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum