31 Mart 2009

Bahar yüzünü gösterdi, çağla ve çilek tezgahlara çıktı

http://medya.zaman.com.tr/2009/03/31/cilek.jpg
İlkbaharın geldiğini bildiren badem çağlası ve çilek, manav ve pazarlarda yerini almaya başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, havaların ısınmasıyla birlikte bazı meyve ve sera dışında yetiştirilen sebzeler, tezgahlarda yerini alıyor.

Turfanda ürün olması nedeniyle yüksek fiyattan satılan meyve ve sebzeler, gelir durumuna göre birçok vatandaştan yoğun ilgi görüyor.

Baharın müjdecisi olarak bilinen badem çağlası da 20 liraya ulaşan kilogram fiyatıyla Bursa'daki manavlarda ve semt pazarlarında alıcı buluyor.

Pazarcı Selamettin Durmuş, badem çağlasının kilosunun kalitesine göre 10 ile 20 lira arasında satıldığını belirterek, ''Bazı semt pazarlarında kilo ile bazı bölgelerde ise gramla alınıyor. Özellikle sokak aralarındaki tezgahlarda genellikle 100-250 gram arasında talep ediliyor'' dedi.

Durmuş, çileğin kilogramının da kalitesine göre 3 ile 5 lira arasında değiştiğini vurgulayarak, pazarların bahar meyveleri ile renklenmeye başladığını bildirdi.

aa
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum