23 Mart 2009

Bakan Eker'den Aydoğan'a destek

Tarım Bakanı Mehdi Eker, seçim çalışmalarında bulunmak üzere Kızıltepe’ye gelerek AK Parti Belediye Başkan Adayı Cemil Aydoğan’ın seçim bürosunu ziyaret edip destek verdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebakk.jpg
Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Cüneyt Yüksel, eski Milletvekili Nihat Eri ve Belediye Başkan adayı Cemil Aydoğan’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir partili gurubunun oluşturduğu araç konvoyu tarafından ilçe girişinde karşılanan Bakan Eker, Cemil Aydoğan’a ait seçim bürosuna gelerek partililere hitap etti. Tarım Bakanı Eker ve beraberindekilere kısa bir konuşma yapan Başkan adayı Cemil Aydoğan, Kızıltepe’yi yöneten belediyecilik anlayışının kronik sosyal hastalıklar yarattığını savundu.

Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın ekibiyle yürümenin kendisi için onur olduğuna vurgu yapan Aydoğan, bu yola çıkarken her türlü riski göze aldığını ve ödenmesi gereken bedelin ne olursa olsun ödemeye hazır olduğunu açıkladı. Aydoğan, “Ekibimizle çürümüş, enkaz haline gelmiş bir Kızıltepe devralacağız. Biz, Kızıltepe’yi yeniden inşa edeceğiz. Şu durumda seçimi kazanma yönünde rüzgar lehimize esmektedir. İnşallah Kızıltepe halkı belediyeyi emin ellere teslim edecektir. Amacımız, Kızıltepe’yi barış ve demokrasi kenti haline getirmektir” diye konuştu.

KIZILTEPE HALKININ BEŞ YIL DAHA TAHAMÜLÜ YOK

29 Martta sandık başına giderek belediye başkanlarının yanı sıra il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri ile muhtarları seçecek olan halkımızı kutlamak istiyorum ve seçim şimdiden hayırlı olsun diyerek temennide bulunduktan sonra konuşmasına başlayan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Kızıltepe halkının bir beş yıl daha bu belediyecilik anlayışına tahammülü kalmadığını savundu. Bu bereketli topraklar üzerinde 100 bin seçmenin on yıl hizmetten yoksun bırakıldığını, halka hizmeti götürmek ak ellerin mahareti olduğunu vurgulayan Eker, maharetin kaynağının Başbakan Sayın Erdoğan’ın yerel siyasetteki birikimi ve engin deneyimleri olduğunu savundu. Eker,”Sayın Başbakanımız İstanbul gibi mega kenti başarıyla yönetti. Bu konuda birikimli ve mahir. AK Partili belediye başkanlarının tamamı gıdalarını bu tecrübeden almaktadır. Bu anlamda bu birikim marka olmuş ve bir çok kent bu şekilde hizmet görmüştür.” Diye konuştu.

2002 kasımından bu yana halkımızın ve bölgemizin demokratikleşme ve sivilleşme konusunda beklentileri olduğunu açıklayan Eker, adım adım hazırladıkları projelerle ve yasalarla beklentilere yanıt bir hükümet olduklarını belirtti. Daha çok demokratikleşme ve daha çok özgürlükler anlayışıyla ülkeyi yöneten bir hükümet olduklarını vurgulayan Eker, yaşadıkları bölgenin şiddetten uzak bir yaşama kavuşmak için de adımlar attıklarını, bunlardan TRT-6(Şeş)ın yayını 24 saat Kürtçe yaptığını söyledi. Önümüzdeki aylarda TRT’ye bağlı Arapça yayın yapan bir televizyon kanalının faaliyete geçeceğini açıklayan Eker, bununla eş zamanlı olarak TRT’ye bağlı bir Kürtçe Radyonun da yayına başlama müjdesini verirken “Radyo Şeş, bi xêr be” diye konuştu.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/5DE_bakann.JPG
KUYULARDAN ÇIKAN KEMİKLER KARDEŞLERİMİZİN

1990’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerde kurban edilen insanları bulmak ve faillerini adalete teslim etmek için hükümet olarak üzerlerine düşeni büyük bir sorumlulukla yapmaya çalıştıklarını belirten Eker, bölgede kaybolan insanların kemiklerine ulaşmak için kazıların sürdüğüne dikkat çekti. Eker “Hemen herkesin en büyük beklentisi bu olayların failinin peşine düşmekti. Bilindiği gibi şu aşamada kuyularda kazılar sürmektedir. Bir çoğunda insan kemiklerine ulaşıldı. Oralardan çıkarılan kemikler kardeşlerimizin kemikleridir. Gerekli teknik tahkikatlardan sonra failleri ortaya çıkarılacak ve adalete teslim edileceklerdir. Amacımız Türkiye’yi karanlık bir süreçten kurtarmak, bölgeyi çetelerden, insanlarımıza şiddeti reva gören gruplardan temizlemektir.” Şeklinde sözlerini bitirdi.
Faraç Çobanoğlu-Kadir üründü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum