8 Mart 2009

Bakan Şimşek Kızıltepe'de

Devlet bakanı Mehmet Şimşek AK Parti'nin Kızıltepe ilçesindeki seçim bürosunu ziyaret etti.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesimsek.jpg
Güneydoğu’ya yaptığı gezi programı kapsamında Gaziantep’ten Mardin’e gelen Ekonomiden sorumlu devlet bakanı Mehmet Şimşek, Kızıltepe Belediye başkan adayı Cemil Aydoğan, İl Encümen üyesi adayı Orhan Çeçen ile Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’in akrabaları tarafından ilçe girişinde karşılandı. Karşılamanın ardından uzun araç konvoyu eşliğinde Kızıltepe’deki AK parti seçim bürosunu ziyaret ederek başkan adayı Cemil Aydoğan’a başarı dileklerini ileten bakan Şimşek, seçim bürosunda toplanan kalabalığa hitaben birde konuşma yaptı.
Mardin’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Bakan Mehmet Şimşek, “Memleketim olan Mardin’de bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Biliyorsunuz ki ben Gercüş’ün Arıca köyü’ndenim. Gerçüş’te benim köyümde daha önce Mardin’e bağlıydı. Dolayısıyla memleketimin girişinde beni karşılama zahmetinde bulunma nezaketini gösterdiğiniz için evvela hepinize teşekkür ediyorum. Mardin kadim bir dünya kenti. Bu kentin havasını solumuş bir kardeşiniz olarak Mardin’in de Kızıltpe’nin de Türkiye’nin de kalkınması için yollara düşmüşüz. Şimdi Kızıltepe’deyiz. Kızıltepe çok büyük bir ilçe. Bu büyük devasa ilçenin hak ettiği yönetime kavuşması için tüm Kızıltepelilerden donanımlı bir arkadaşımız olan başkan adayımız Cemil Aydoğan’a destek olmalarını istiyorum. Bakınız, dünya büyük bir ekonomik buhranın kıskacında olduğu bir dönemde Ülkemizin bu krizden çok da fazla etkilendiğini söyleyemeyiz. Dünya’da yaşanan bu krize rağmen, bırakın ülkemizi Güneydoğu Bölgemiz’de bile çok önemli gelişmeler söz konusudur. Hükümet olarak GAP’ı bitirmeyi kararlaştırdık. 2012’ye kadar Gap bitecek ve Mardin Ovası suya kavuşacak. Gap suyunun bu bölgeye gelişinin ne anlama geldiğini biliyorsunuz değil mi?”dedi.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/3/72153memlek.JPG
Bakan Şimşek’in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Kızıtepe Belediye Başkan adayı Cemil Aydoğan, Bakan Mehmet Şimşek’in Kızıltepe’deki seçim çalışma bürosuna yaptığı ziyareti çok anlamlı bulduğunu belirterek, “Sayın bakanım Kızıltepe’ye gelerek bize destek vermenizden dolayı son derece mutluyum. Kızıltepe halkı hizmetten taraf olan belediyeciliği esas alan AK parti belediyeciliğini bu seçimlerde başa getirmek için sabırsızlanıyor. İnanıyorum ki 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Kızıltepe halkı hizmetten yana yani AK Parti’den yana tavır alarak 42 vilayetimizden daha büyük olan bu ilçemize hak ettiği değeri kazandıracaktır” şeklinde konuştu.
Bakan Şimşek daha sonra partililerin Habur Sınır Kapısı’nın açılması, Çiftçilerin devlete olan Elektrik borçlarının ödenmesi ve Gap Projesi ile ilgili sorularını cevapladı. Yaklaşık bir saat süren çaylı kahveli sohbetin ardından Bakan Şimşek Mardin’e hareket etti.
İbrahim AYDOĞAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum