10 Mart 2009

Bakan`ın Mangal keyfi

Mardin`de incelemelerde bulunan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek; `Benim Memleketim’ dediği Mardin`de nostalji yaşadı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemangal.jpg
Mardin’de konakladığı tarihi Artuklu Kervansarayı Oteli lobi bölümünün orta yerde duran Mangal’ın başına oturan Bakan Şimşek, çocukluk günlerini hatırlayıp geçmişi yad etti.

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahlubey, Cüneyt Yüksel, İl Başkanı Lokman Sinanoğlu ve belediye Başkan Adayı M. Beşir Ayanoğlu ile Otel sahibi Sabahattin Evrensel ile birlikte Mangal’ın etrafında duran küçük iskemlelerin üzerine oturan Bakan Şimşek, kendisine ikram edilen çayı içerken çocukluğunun geçtiği köy günlerini anlattı.

Sonradan Batman’a bağlanan ancak önceleri Mardin’e bağlı olan Gerçüş ilçesinin Arıca Köyü’nde geçirdiği çocukluk günlerini hatırlatan Bakan Şimşek, “Köylü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Köy yaşantısına yabancı değilim. Köz ateşleriyle dolu olan bu mangalı görünce, çocukluğum geldi aklıma. Eskiden şartlar zordu. Ancak o günkü zor şartların kendine göre birçok güzelliği vardı. Geçmişimi özlemle anıyorum ancak bir köylü çocuğu olarak günümüzden de gelecekten de umutlu olan bir bakan olarak; ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine hızlı adımlarla ilerleyişine de büyük gururla şahit oluyorum” dedi.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum