7 Mart 2009

"Bayanların içersinde olmadığı hiçbir çalışma mutlak başarıya ulaşamaz"

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, "Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirtmektedir"dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeshklby.jpg
Bayanların içersinde olmadığı hiçbir çalışmanın mutlak başarıya ulaşamayacağına dikkat çeken Milletvekili Şahkulubey, AK Parti'nin bayanları her türlü çalışma içerisine soktuklarını ve bayanlara gereken hassasiyeti gösterdiklerini kaydetti.

Mardin’in ilk milletvekili Şahkulubey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanan bir gün olduğunu belirterek, "Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirtmektedir. Kadınlara tanınan siyasi, sosyal ve ekonomik haklarla Türk kadınına aktif bir şekilde toplumsal hayata katılarak, Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunma imkanı verilmiştir. Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren kendisine tanınan hakları en iyi şekilde değerlendirerek, kültürel, siyasi ve sosyal gelişimini gerçekleştiren Türk kadınının, analık görevi dolayısıyla da gelecek kuşakların ve Türk toplum yapısının şekillenmesinde büyük bir rol oynamaktadır" dedi.

Kadınların ana olmaları itibariyle Peygamberimizin övgüsünü muhatap olduklarını ve 'Cennet analarını ayakları altındadır' hadisinin mazharı olduklarını belirten Şahkulubey, "İnsanlık tarihini, medeniyetleri, devletleri erkeklerle beraber inşa eden kadınlar, günümüzde de bu katkısını devam ettirerek gerek siyasi, sosyal, gerek aile yaşantısında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafifletilmesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır. Tüm dünya ve Türkiye'deki kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Şahkulubey, AK Parti'nin siyasi hayatında bayanlara çok geniş haklar tanındığını da sözlerine ekledi.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum