21 Mart 2009

Demir, Nevruz Bayramı'nı Kutladı

AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili Demir, yayınladığı mesajında; "Nevruz Bayramı,Barışın, hoşgörünün, kardeşliğin, dayınşmanın ve köklü bir millet olma gücümüzün vurgusudur" dedi.
http://www.mehmethalitdemir.com/kayanvekil/01.jpg
21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, “Baharın ilk günü, 'Yeni gün' anlamlarına gelen Nevruz, kültürümüzde, başta Anadolu olmak üzere Orta Asya ve Kafkaslar gibi çok geniş bir coğrafyada "Bahar Bayramı" olarak kutlanır. Bolluk ve bereketiyle bahar mevsiminin gelişini simgeleyen Nevruz, aynı zamanda, hayata ve birbirimize yeni bir coşkuyla, yeni bir umutla sarılmak için bir çağrıdır.”dedi.
Nevruz'un bayram tadında kutlamak gerektiğine de dikkat çeken Demir, Nevruz Bayramının, halkın sahip olduğu ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biri olduğuna vurgu yaparak “Nevruz Bayramı gibi geleneklerimiz, köklü bir millet olma gücümüzü vurgulamaktadır. Bir coşku ve heyecan günü olan Nevruz, toplumumuzun ayrışmasına ve çatışmasına değil, kaynaşmasına ve dayanışmasına katkıda bulunmalıdır. Milletçe bu çağrıya uymaya, sevgi, barış ve kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi canlı tutmaya devam etmeliyiz. Bugün yakılan ateş, şiddetin ve öfkenin değil, aksine ruhlarımızdaki sevginin, dostluğun ve kardeşliğin sembolüdür. Bu vesileyle, Tabiatın yeniden uyanışını temsil eden Nevruz'un bayram coşkusuyla, kardeşçe kutlanmasını diliyor, başta Mardinli hemsehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı iletiyorum.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum