27 Mart 2009

Enver Ete, STK temsilcilerini yalnız bırakmadı

Mardin’de Forum Ortak Çalışma Grubu`nun düzenlediği `Önyargılar Giremez Milletvekilleri-sivil Toplum Buluşmaları` toplantısına ilimizdeki siyasi parti belediye başkan adaylarından sadece DTP’li Enver Ete katıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeogc.jpg
Mardin’de Forum Ortak Çalışma Grubu`nun düzenlediği `Önyargılar Giremez Milletvekilleri-sivil Toplum Buluşmaları` toplantısına ilimizdeki siyasi parti belediye başkan adaylarından sadece DTP’li Enver Ete katıldı.

Dört aydır gerçekleştirilen buluşmalarda bugüne kadar hiçbir milletvekili katılmazken daha önceki forumlara sivil toplum örgütü temsilcisi olarak katılan AK Parti belediye başkan adayı Beşir Ayanoğlu’nun ikinci toplantıya da katılmaması dikkat çekti.

Milletvekillerini ayda bir de olsa seçmenlerle yan yana getirerek, sorunların tartışılmasının amaçlandığı TBMM Ortak Çalışma Girişimi`nin oluşturduğu Mardin Forum Ortak Çalışma Girişimi, toplantısına siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Forum toplantılarında özellikler Mardin milletvekilleri tek tek davet ediliyor. Ön sıralar onlara ayrılıyor ve özellikle koltukları boş bırakılıyor. Bu görüntüler yerel medya tarafından okuyucularına iletilerek, milletvekillerinin kendi seçim bölgesine ilgisiz olduğuna işaret ediliyor.

Makine Mühendisleri Toplantı Salonunda düzenlenen Mart ayı toplantısında da manzara değişmedi. Toplantıya 6 milletvekilinden hiçbiri katılmazken bu durum bir kez daha tepkiyle karşılandı. Grup sözcüsü Ayşe Elveren, “Bizler STK’lar olarak bütün milletvekillerimize davetiye göndermeye davet edeceğiz. Onlar katılmasa da biz yine onlara çağrımızı yenileyeceğiz. Daha önceki toplantılarımıza sivil toplumcu olarak katılan AK Parti’li belediye başkan adayının bu toplantıya katılmamasına bir anlam vermedik. Bu toplantıya katılan DTP adayı Enver Ete’ye ayrıca teşekkür ediyoruz.”dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/833_IMG_1253.JPG
"Belediyeyi STK'larla birlikte yöneteceğiz"
Toplantıya katılan DTP’li Enver Ete ise seçim beyannamesi hakkında STK temsilcilerine bilgi verdi. Görev geldiği takdirde hayata geçireceği projeleri bir bir anlatan Ete, konuşmasında STK’lara çok önem verdiğini belirterek, “STK’larla birlikte göreve geldiğimizde büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. STK’ların her türlü faaliyetlerine destek vereceğiz. Kent konseyleri çok önemli. Belediyeyi devir alır almaz kent konseyleri oluşturup, periyodik olarak toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda alınan kararları kesinlikle hayata geçireceğiz.”dedi.

“Nasıl Bir Yerel Yönet(şi)im? ve STK’ların rolü ne olacak” konulu toplantıya Mardin’in bütün belediye başkan adaylarını davet ettiklerini dikkat çeken Elveren, “Önyargılar Giremez” başlığı ile yıl boyunca her ay yapacağımız toplantılarla amacımız, milletvekilleriyle 4 yılda bir değil, sık sık sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, milletvekilleri ile farklılıklarımızla bir arada olabilmenin, birlikte konuşmanın, birbirimizi anlamanın geleneğini oluşturmak. Aylık toplantıların gündemini katılımcı kurumlar belirleyecek. Mardin milletvekillerinin tümünün davetli olduğu toplantılara katılımlarını önemsiyoruz. İstiyoruz ki bizleri temsilen meclis çatısı altında olan vekillerimizle beş yılda bir değil de, her ay bir araya gelelim. Türkiye’nin ve Mardin’in acil gündemlerini birlikte konuşalım Mardin’in sesini meclise taşıyalım. Şimdiye kadar 23 ilde örgütlenmiş olan forumlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Hedefimiz, yakın gelecekte 81 ilin de kendi forumlarını oluşturması.”şeklinde konuştu.

Oluşturulan çalışma gruplarında sivil toplum, meslek kuruluşları ve toplum temsilcileri yer alıyor. Her ay yapılan toplantılarda ülkedeki ve o ildeki önemli gündem maddeleri tartışılıyor. Ancak toplantılara ildeki sivil temsilciler katılırken, aynı duyarlılığı milletvekilleri göstermiyor.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum