7 Mart 2009

Gelinkaya'nın AK Parti'li Belediye Başkan Adayı Adana'da saldırıya uğradı

Midyat İlçesi Gelinkaya Beldesi'nin AK Parti'li Belediye Başkan Adayı Mehmet Aksöz, Adana'da saldırıya uğradı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegelina.jpg
Aksöz, aynı beldeden belediye başkan adayı olan Demokrat Parti'li (DP) Yusuf Özçelik'in yandaşlarının saldırısından tabancayla havaya ateş açarak kurtulduktan sonra karakola sığındı.
Alınan bilgiye göre olay saat 23.30 sıralarında, Gülbahçesi Mahallesi, 100 Sokak üzerinde meydana geldi. Beldenin eski belediye başkanı olan AK Parti'li Mehmet Aksöz, ölen bir yakınının taziye ziyareti için Adana'ya geldi. Taziye evinden dönen Mehmet Aksöz, partili hemşerileriyle görüşmeye giderken, yolda aynı beldeden DP'nin Belediye Başkan adayı ve akrabası olan Yusuf Özçelik'in yandaşlarıyla karşılaştı. Daha önce de adaylıktan çekilmesi konusunda kendisine baskı yapılan ve aralarında husumet bulunan Aksöz ve Özçelik'in yandaşları tartışmaya başladı.
Gruptan 4 kişi, Aksöz'ün içinde bulunduğu 01 BH 472 plakalı otomobile taşla saldırdı. Saldırıda otomobilin camı kırılırken Aksöz'de kendisini korumak için ruhsatlı tabancasıyla havaya ateş açarak olay yerinden kaçtı. Saldırgan grup, 01 NC 695 plakalı kamyonetle Aksöz'ün aracını takip etmeye başladı. Aksöz, daha sonra aracıyla Saydam Caddesi üzerindeki Hürriyet Polis Merkezi önüne kadar geldi. Kendisini merkeze atan Aksöz, polislere kamyonetli 4 kişi tarafından takip edildiğini ve saldırıya uğradığını
söyledi. Bunun üzerine, polis ekipleri Aksöz'ü takip eden kamyoneti yol üzerinde durdurarak içindeki 4 kişiyi yakalayıp gözaltına aldı. Olayı haber alan AK Parti'li ve DP'li başkan adaylarının yakınları, polis merkezine akın etti. Yaklaşık 100 kişinin bulunduğu iki grup arasında polis merkezi önünde tartışma yaşandı. Tartışma polislerin araya girmesiyle son bulurken, karakolun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. İsimleri öğrenilemeyen 4 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, Mehmet Aksöz de ifade verdi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum