17 Mart 2009

Genç girişimçi krize rağmen 50 kişiye istihdam sağlayacak

Kızıltepe ilçesinde genç girişimciler, ekonomik krize rağmen 50 kişinin çalışacağı Bims ve Parke Taşı Fabrikası kuruyor.
http://resimler.haberler.com/haber/801/kiziltepeli-genc-girisimciler-krize-ragmen-50_o.jpg
Genç Girişimciler, 23 bin metre kare arazi üzerinde, 3 bin 500 metrekare kapalı alana kuracakları fabrikanın 2 milyon dolara mal olacağını söylüyor. Kızıltepeli genç girişimcilerin kurduğu Marbims Hafif Yapı Elemanları İmalatı Şirketi'nin ortaklarından A.Gafur Eroğlu ilçeye kuracakları fabrikada 50 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Mimarlar, mühendisler ve esnaflardan oluşan bir kadroyla işe girdiklerini aktaran Eroğlu, "Memleketimiz ve sanayiye katkımız olsun, düşüncesiyle BİMS ve parke taşı işine girdik." dedi.
Kuracakları fabrikanın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük tesisi olacağını dile getiren Eroğlu, "İş adamları için dış ülkeler, Türkiye'nin diğer bölgeleri daha cazip olabilir. Kızıltepe bizim memleketimiz olduğu için bu yatırımı yaptık. Kızıltepe'deki fabrikamız faaliyete girdiğinde 50 hemşerimiz iş sahibi olacak. Makine siparişlerimizi verdik, faaliyete girdiğinde ülkemize ve bölgemize büyük katkısı olacaktır." şeklinde konuştu.

Eroğlu, "Bu tesis tamamlandıktan sonra ek tesisi hedefliyoruz, üreteceğimiz malzemenin pazarlamasını şimdiden yapmaya başladık. Başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yanında Irak ve Suriye'ye ihraç etmek istiyoruz. Ancak tesisin kuruluş aşamasında bürokratik zorlukla karşılaşıyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan hibe veya düşük faizli kredi imkânı sağlamalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum