17 Mart 2009

Halepçe Katliamına kınama

Memur-Sen, Halepçe Katliamı’nın 21. yıl dönümünde düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.
http://www.kurdistantime.com/wp-content/uploads/2008/03/halepce.jpg
İran-Irak Savaşı'nın 8'inci yılı olan 16 Mart 1988 tarihinde Enfal Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen Halepçe katliamında, binlerce insan öldürülmüştü. Kimyasal silahların kullanıldığı saldırılarda en az 5 bin kişi hayatını kaybetmiş, 10 binden fazla sivil de yaralanmıştı.
Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Tarih 16 Mart 1988. Yer Halepçe.. ABD’nin teşvik ve desteği, Fransa ve Rusya’nın katkısı, Hollanda’nın lojistik temini ve bilumum Batı ülkelerinin hamiliğinde palazlanan Saddam ve şürekâsı yeni bir insanlık trajedisine imza attılar. Sekiz adet MİG–23 savaş jetlerine yüklenen kimyasallarla (Sarin, Hardal, Tabun ve Hidrojen Siyanid gazları) çoğu masum ve sivil Müslüman Kürt halkına yönelik katliamı unutmadık, unutmayacağız! Saldırıda 5000 den fazla insan kavrularak ölmüş; 7000 den fazla insan yaralanmış ve ardından binlerce özürlü-sakat doğumun olmasına yol açarak açık bir insanlık suçu işlenmiştir. Başta Ortadoğu’nun kardeş Müslüman halkları ve toprakları olmak üzere dünyanın dört bir yerinde insanları çatıştırma, ayrıştırma, bölme ve böylece sömürme entrikalarını sürdüren emperyalist güçler ve işbirlikçi piyonlarının oyunu artık tutmayacaktır. Halkların kardeşliği, Adalet ve Hukuk tecrübesine sahip insanlarımızın İman, Emek, Özgürlük ve Direniş ruhu güçlendikçe karanlık dağılacak ve aydınlık yarınlara ulaşma ümidimiz artacaktır. Biz, alınterini kutsayan, adalet meşalesini yükselten ve özgürlük sevdalısı Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak, insanlığa karşı işlenen suçları; Hiroşima’yı, Nagazaki’yi, Srebrenija’yı, Gazze’yi ve Halepçe’yi… ya’d ederken, vefat edenleri rahmetle anıyor, faillerini nefret ve lanetle kınıyoruz.”
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum