15 Mart 2009

Halit Demir'e Gökçe'de coşkulu karşılama

AK Parti Mardin milletvekili Mehmet Halit Demir yerel seçim çalışmalarını yoğun bir çalışma temposuyla sürdürüyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegoke.jpg
Seçim çalışmalarında bulunmak üzere Mardin il geneline yaydığı çalışmalarını aktif bir tempo ile sürdüren Millevekili Mehmet Halit Demir ilçeye bağlı Gökçe Beldesi’ni ziyaret etti. Gökçe Belediye Başkan Adayı Haluk Çelik’in seçim çalışmalarına katkıda bulunmak ve belde sakinleriyle bir araya gelmek üzere AK parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Cemil Aydoğan, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ, İl Encümen adayları Bülent Çeçen, Hasan Kılıç, Yüceli belediye başkan adayı Mesut Örnek, Şenyurt Belde belediye başkan adayı İhsamettin Demircan ve çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu yaklaşık 40 araçlık konvoy ile gökçe’ye gelen Milletvekili Mehmet Halit Demir, burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Alkış ve sloganlar eşliğinde Belde belediye başkan adayı Haluk Çelik tarafından karşılanan Milletvekili Demir, kendisine gösterilen sevgi gösterilerinin verdiği moral ile Gökçelilere hitap ederek partisinin yaptığı hizmetleri anlattı.

Mardin’in 85 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca aldığı hizmetlerin dönemini AK Parti öncesi ile sonrası diye ikiye ayrılması gerektiğini savunan Milletvekili Demir, “3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan AK Parti İktidarı sürecinden günümüze kadar yapılan hizmetleri uzun uzadıya anlatmamıza gerek yok. Gerek ülkemizde gerekse de Mardininimiz’de yaşanan değişimleri tek tek anlatmayacağım. Ancak özellikle Bölgemiz ve Mardinimiz ile ilgili önemli bir öneme haiz olan bazı hizmetlere değinmek istiyorum. Hemşerilerimizin büyük bölümünün geçim kaynağının tarım olduğunu biliyoruz. Bu düşüncelerle Konya Ovasından sonra Türkiye’nin en büyük ovası olan Mardin Ovası’na Gap Sulama kanallarını getirebilmenin çabası içerisindeyiz. Bu çabalarımız İnanıyorum ki en geç üç yıl içerisinde Gap suyunu Mardin Ovasına akıtacaktır. Tıpkı yılan hikayesine dönüşen ‘Beyaz Su’yun AK Parti İktidarı tarafından Mardin, Kızıltepe, Nusaybin ve diğer yerleşim alanlarına ulaştırıldığı gibi.” Şeklinde konuştu.

Yaptığı konuşma sık sık “Gökçe seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesile Milletvekili Demir, konuşmasının son bölümünü ise Mardin Artuklu Üniversitesi’ne ayırdı. Mardin Artuklu Üniversiyesi’nin Gap Kapsamına alınması için Milletvekili Demir, Çoşkuyla karşılandıAnkara’da gösterdiği yoğun çabayı anlatan Milletvekili Demir, “Bölgemizin kalkınması için Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’da açıkladığı eylem planını hepimiz biliyoruz. Bölgeler arası eşitsizliğin ortadan kalkması için açıklanan eylem planının kapsamına Mardin Artuklu Üniversitesi’nin alınması yönünde bizzat sayın başbakanımıza yaptığım öneri kabul edildi. Sayın başbakanımızın oluru ile beklide on yıllara yayılacak olan üniversitemizin inşa çalışması, önümüzdeki üç yıllık süreç içerisinde bütünüyle tamamlanacak. Bu projelerin hayata geçmesi Mardinliler için geçmişte bir hayal idi ama bakın bugün bütün bunların ya yapıldığını ya da projeler üzerinde gelinen son noktaları konuşuyor olmanın haklı gururunu sizlerle paylaşıyoruz. Biliyorsunuz verdiği sözü ne pahasına olursa olsun tutan bir başbakanın hükümeti iş başındadır. Bu hükümet insan odaklı hizmetleri amaç edinmiş. Bizlerde bu amaçla bireysel değil, toplumsal hizmetlerin peşinde koşan Mardin sevdalılarıyız.” diye konuştu.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/3/141652halit.JPG
Toplumun çıkar ve menfaatlerini gözetleyen bir seçilmiş olarak, eğitimin önemini bilerek konuştuğunu anlatan Milletvekili Demir, “Sevgili Gökçeliler. Bugüne kadar çok seçim oldu. Ancak bu seçimin önemi bana göre Gökçe’de yaşananlar için hayati önem taşıyor. Hizmetsizliğin ön planda olduğuna üzülerek şahit olduğum Gökçe’nin en büyük şansı; eğitimi, donanımı ve karakteristik yapısıyla örnek bir insan olduğuna inandığım genç arkadaşımız Haluk Çelik’in başkanlığa talip olmasıdır. İnanıyorum ki, 29 Mart’ta bu arkadaşımızı seçerek çağdaş ve yaşanılabilir bir Gökçe’nin kaplarını aralayacaksınız” dedi.

*Miletvekili Demir yaptığı konuşmanın ardından dev çadırlarda yer sofrasında onuruna verilen yemeğe katıldı.
İsmail AYDOĞAN
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum