6 Mart 2009

Manastır Davası yeniden ertelendi

Midyat ilçesinde Deyrul Umur (Mor Gabriel) Manastırı ile 3 köy arasında süren arazi anlaşmazlığı davalarının 4. duruşması, Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.
http://resimler.haberler.com/haber/136/midyat-ta-manastir-ile-3-koy-arasinda-gorulen_o.jpg
5 davanın görüldüğü mahkemede, arazilerin keşif incelenmesinin 4 ve 7 Nisan tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı. Mahkeme, eksiklerin tamamlanması amacıyla 22 Nisan'a ertelendi.
Davaya Avrupa Birliği temsilcisi ve İsviçre Büyükelçisi Helena Storm, Almanya ve İsveç'te bulunan Süryani kilisesi yönetici ve federasyon temsilcileri ile Midyat'ta bulunan Süryani dernek temsilcileri ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile DTP Midyat teşkilatı da katıldı.
Avrupa Birliği temsilcisi ve İsviçre Büyükelçisi Helena Storm, "AB adına bu davanın takipçisiyim ve izlenimlerimi AB'ye bildirmek üzere davaları takip ediyorum" dedi.

DTP adına duruşmaya katılan Batman Milletvekili Bengi Yıldız, aynı zamanda DTP hukuk komisyonu başkanı olduğunu söyleyerek, "Biz de bu davayı izliyoruz. Milletvekillerimiz devamlı bu davayı takip ediyor. Bu gün de biz buradayız. Yapılan keşiflerden sonra bu davanın esasına geçilecek." diye konuştu.

Duruşmayı izlemek üzere gelen heyet, Mor Gabriel Manastırı'nda dinlenmek üzere adliyeden ayrıldı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum